Nieuwe video – Amy Winehouse – You Know I’m No Good


You Know I’m No Good heeft een hele interessante songtekst, waar deze videoclip helaas een beetje aan voorbij gaat. Het nummer gaat er inderdaad over hoe Amy Winehouse vreemdgaat, en dat is ook wel in de video te zien. Maar het boeiende aan de songtekst is juist dat haar vriend er daar niet zo’n groot probleem van lijkt te maken. “We zijn toch niet getrouwd?” laat ze hem zeggen om aan te geven dat hij het blijkbaar niet echt als vreemdgaan ziet. En in het laatste couplet haalt hij zelfs onverschillig zijn schouders op en zingt Amy dat dat nog het meeste pijn doet. Het is een liedje over schuldgevoel.

Merk ook op hoe het refrein niet zegt: “I cheated on you” maar “I cheated myself.” Ze is kwaad op zichzelf, en dat is nog veel pijnlijker dan iemand anders die kwaad op je is. Amy Winehouse spaart zichzelf bepaald niet in haar teksten, en dat maakt het fascinerend om naar te luisteren.

Maar in de videoclip zien we juist hoe ze nadrukkelijk door haar vriend wordt geconfronteerd met haar vreemdgaan. Foto’s, videobanden, alles trekt hij uit de kast om aan te tonen dat hij weet dat ze hem bedrogen heeft. En dat is natuurlijk ook best schrijnend om te zien, maar dat is niet waar dit nummer over gaat.

Op de beelden zelf heb ik verder niets aan te merken. Het ziet er allemaal goed uit en loopt lekker in combinatie met de muziek, maar dat juist de kern van het liedje niet goed overkomt vind ik een groot gemis.

En de muziek?

Dit is de opvolger van Rehab, dat momenteel in ons land behoorlijk wordt opgepikt door radio en tv. Bij mij had dit nummer iets langer nodig om te blijven hangen, maar na een paar luisterbeurten ben ik overtuigd. Deze is minstens net zo mooi. Amy’s opvallende stemgeluid staat natuurlijk nog steeds centraal, maar ook de muziek zit erg ingenieus in elkaar. De manier waarop de zang en de blazers op die staccato manier samenvallen in de laatste regel van elk refrein (“I! Cried! For! You! On! The! Kit-! chen! floor!“) is erg mooi gedaan.

Nog meer Amy Winehouse:
- Ondertussen op MTV: Amy Winehouse – Rehab

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe video – Amy Winehouse – You Know I’m No Good

 1. Splieffie

  Dit is overduidelijk een kick-ass chickie
  hoeft beslist niet de rocker uit te hangen om toch mans te zijn. Andere koek en erg lekker! Groetjes

    /   Reply  / 
 2. Adriana van Ham

  Hi Erik Roggeveen, ik vind ook dat het nummer veel meer zeggingskracht heeft zonder de video. Daarom hoeven clips vaak voor mij niet. Ik ben al een Amy Winehouse fan. Zou ze soms van de aloude real soul Ann Peebles houden? Zou me niks verbazen.

    /   Reply  / 
 3. Robyn

  Het is maar hoe je het interpreteert, maar dr vriendje vond het wel degelijk erg dat ze vreemdging (What did you do with him today? And sniff me out like i was Tanqueray..By the time i’m out the door you tear men down like Roger Moore), en hoopte dat t over zou gaan als ze getrouwd zouden zijn. (you say ”When we married? cause you’re not bitter” Haar verdediging was dat hij van te voren wist hoe ze was, en beloofde beterschap.

  In die zin klopt de video wel met ‘t nummer, zou een beetje gek zijn als dat niet het geval was, want het was overduidelijk de bedoeling.

    /   Reply  / 
 4. erik

  Ik heb de songtekst er nog eens bijgepakt en volgens mij heb je inderdaad gelijk Robyn. Hij vind het blijkbaar niet erg genoeg om bij haar weg te gaan, maar het zit hem toch ook niet helemaal lekker.

    /   Reply  / 
 5. Robyn

  Ik volg deze dame al enkele jaren op de voet. En bij het draaien van de demo van dit nummer in Mei vorig jaar is het een beetje uitgelegd hoe de situatie in elkaar stak. Maar het maakt het des te mooier als je het niet letterlijk uit de tekst kan halen. ;)

  PS: nu mag het aantal sterretjes toch wel een stuk of twee omhoog toch? :P
  De video is simpel en sexy, zonder poespas, like Amy.

    /   Reply  / 
 6. Robin

  Ik ben verliefd op haar stijl van doen, echt tof. Lekker fuck-de-rest! I like it.

    /   Reply  / 
 7. Silvia

  Ik vind de muziek van amy winehouse echt te gek zo leuk dat ik eerst een kaartje koop voor pinkpop (EIGENLIJK ALLEEN VOOR MEVROUW WINEHOUSE!!!) waar ze vervolgens niet kan zingen omdat ze stomdronken is. Vervolgens koop ik met goede hoop een kaartje voor North sea jazz festival WEER alleen om haar te zien. Zegt die dronken trut weer af ik heb nu al al meer dan 150 eurie uitgegeven om haar te zien en ik heb er nog niet gezien. Ik heb het helemaal gehad. Ik ga geen geld meer uitgeven want ze komt toch niet opdagen. Ik vind dat mevrouw wel wat meer respect voor haar fans mag hebben. Wat vinden jullie daar dan van?
  Groetjes Silvia

    /   Reply  / 
 8. stella

  ze zingt:
  you say ‘when we’re married’
  (cause your not bitter)
  ‘there’ll be non of him no more’.
  dus hij zegt juist dat ze ermee op moet houden…

    /   Reply  / 
 9. Tessa

  Ik ben zelf ook een erge Amy Winehouse fan. Het is alleen zo jammer dat ze eigenlijk de kluts kwijt is. Deze clip vind ik wel mooi maaret leidje is mooier zonder clip.

    /   Reply  / 
 10. JO-TJE

  IK VIND AMY HELEMAAL SUPER.. OK ZE HEEFT OP HET MOMENT GEWOON F GEEN REM.. EN DAT OVERKOMT BIJNA ALLE STERREN WEL EENS… DIE WORDEN HELEMAAL GEK GEMAAKT.. KIJK MAAR NAAR ALLE FILMPJES VAN DIE PAPPARZI SHIT ENZO EN DRUGS EN DRANK IS VOOR HUN MAKKELIJK BETAALBAAR EN VOOR HANDEN..
  LATEN WE GEWOON MAAR HOPEN DAT HET ALLEMAAL GOED MET HAAR KOMT.. HET Zou onwijs zonde zijn van zo een geweldige artiest ze maakt geweldige muziek en ik vind al haar filmpjes en clips geweldig….

    /   Reply  / 
 11. PINHEAD

  Deze wordt volgens mij weer uitgebracht voor de 3e keer ofzo,op TMF stond ie bijne de nieuwste clips:S Doe dan Back to Black of Love is a Losing Game die zijn hiet nog niet uitgebracht:S

    /   Reply  / 
 12. mieke fekkes

  VOOR MIJ IS AMY WINEHOUSE,!DE ALLERBESTE ARTIESTE SINDS BILLY HOLLIDAY!!!!IK WENS HAAR VEEL BETERSCHAP!EN HOOP DAT ZE SNEL WEER EEN NIEUWE CD MAAKT!!!DIE IN MIJN GEDACHTEN ALWEER EEN GRAMMY HEEFT!!als beste artieste allertijde!!!!haar LIEDJE TO NOW HIM IS TO LOVE HIM!!!!IS VOOR MIJ DE TOPPER!!EN AMY AMY AMY—IK HOOP DAT ZE SNEL NAAR IBIZA KOMT!!!BIJ MIJ OP BEZOEK!!!!JA JA JE WEET MAAR NOOIT!!!!IK BEN HAAR ALLERGROOTSTE FAN!!!

    /   Reply  / 
 13. johannes

  Amy staat erg in de belangstelling door allerlei uitspattingen maar dat is allemaal gewoon slap gelul; deze vrouw zingt prachtig; ze maakt wat uitstapjes naar verschillende genres en als die absurde mediageilheid over al dan niet nepborsten en gezuip enzo eenmaal is afgestorven zoals elke ziekelijk commerciele aandoening verdient dan gaan wij nóg meer genieten van Amy die de sterren van de hemel zingt. En dát is natuurlijk de bedoeling; luisteren en niet zozeer kijken ! Als zij haar hersenen in orde weet te houden ontgroeit zij haar 13 uit een dozijn Top 40 sterretje status en wordt zij een van de weinige artiesten die het tegenwoordig weten te schoppen tot ikoon in de wereldgeschiedenis van de muziek.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>