Nieuwe video: Amy Winehouse – Back to Black


Dit is een nogal melodramatische nieuwe videoclip voor Amy Winehouse. Ik bedoel, natuurlijk, het is niet fijn om in de steek gelaten te worden. Misschien voelt het zelfs wel alsof het nooit meer goedkomt… maar je hart begraven? Letterlijk? Met al je familie en vrienden en je hart in een piepklein graf, in een piepklein grafkistje? Het voelt een beetje over the top, een beetje grappig zelfs… dat kan toch niet de bedoeling zijn bij zo'n dramatisch nummer?
En toch is dat precies wat er gebeurt in deze mooie, langzame en in zwart/wit geschoten videoclip. Het is prachtig om naar te kijken en Amy Winehouse heeft nog steeds één van de meest opvallende hoofden die ik ken. In deze video lijkt ze een beetje afwezig, maar het is nog steeds een hele belevenis om haar niet alleen te horen, maar haar ook te zien zingen.

En als ze dan zingt… dit prachtige nummer… die hartverscheurende tekst… "we only said good-bye with words, I died a hundred times. You go back to her and I go back to… black…" op die momenten ben je bijna geneigd te vergeten dat de video een beetje belachelijk is. Bijna.

Misschien is belachelijk ook wel een beetje te sterk uitgedrukt, maar erg subtiel is het allemaal niet. Ik moest glimlachen bij de tekst op het einde, terwijl dit nummer me, als ik er zonder clip naar luister, altijd weet te ontroeren. Geen slechte video, maar ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij.

En de muziek?

Na twee waanzinnig mooie singles (Rehab en You Know I'm No Good) heb ik een paar weken terug maar gewoon de hele CD van Amy Winehouse gekocht. Ik kende dit nummer inmiddels dus al, maar ik vind het schitterend, echt heel erg mooi. Ik ben al ver voorbij het punt waarbij ik ooit nog iets objectiefs kan zeggen over Amy Winehouse, maar toch… één van de mooiste nummers op de plaat en een terechte single.

Nog meer Amy:
- Ondertussen op MTV: Amy Winehouse – Rehab
- Nieuwe video – Amy Winehouse – You Know I'm No Good

Met dank aan Lies voor het vinden van de video

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Amy Winehouse – Back to Black

 1. Bas.

  more like
  Amy Whinehouse

    /   Reply  / 
 2. xYvettex

  Hm apart..weet nog niet wat ik ervan moet vinden. Ze is iig zeer uniek [:

    /   Reply  / 
 3. me

  ik vind wel dat ze zeker een unieke stem heeft die je zowat betoverd en hypnotiseerd ik vond rehab ook echt een goede single waarmee ze zeker heeft laten zien amy winehouse is aan de wereld. Ik voorspel samenwerking voor haar in de toekomst. En in rehab vind ik datze mooi heeft neergezet dat ze voor gek verklaard word terwijl die mensen het niet begrijpen. Je herkent het misschien wel: Je doet iets of legt iets uit en iedereen denkt dat je gek bent ofzo terwijl ze het gewoon verkeerd begrepen

    /   Reply  / 
 4. Sara

  @Yvette:

  Hollandse trut

    /   Reply  / 
 5. Shanti

  Amy Winehouse is geweldig, clip vind ik leuk, ken haar al van 2003. haar eerste cd “Frank” zeker ook kopen!!!! AMY ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 6. Kien

  KVond haar eerst slecht maar ik heb eens goed geluisterd en vond het best goed,
  daarna nog eens beluisterd, en ik vond het nummer altijd maar beter worden.

  Haar stem is echt uniek, je vind zoiets niet overal. Maar als je het voor het eerst beluisterd, moet je er eert aan wennen

    /   Reply  / 
 7. erik

  Haar hele album is erg de moeite waard Kien :)

  Ik zie dat de videoclip is verwijderd, ik zal even een andere versie opzoeken…

    /   Reply  / 
 8. Jan

  Hoi,

  Laten we heel duidelijk zijn. Amy is super. De emoties druipen van de nummers en haar stem in combinatie met de jaren 50 begeleiding heeft me al vaak geraakt. Net als alle grote artiesten zal ze waarschijnlijk veel pijn dragen en door alle ellende die ze heeft meegemaakt zou eigenzinnig is. Heerlijk eigenwijs vrouwtje waar ik nog veel muziek van verwacht. grtz

  Jan

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>