Nieuwe video: Erykah Badu – Honey


Experts geven de CD nog een jaar of tien, misschien twintig. Daarna is het echt afgelopen en wordt muziek alleen nog maar gedownload. Waarom dat stiekem best een beetje jammer is laat Erykah Badu zien in deze fraaie videoclip.

Platenhoezen! Die worden straks gewoon niet meer gemaakt. Al die prachtige creatieve platenhoezen. Sommigen grappig, sommigen legendarisch, anderen gewoon mooi. Uiteindelijk vervangen door een README.TXT bestandje bij je legale downlaod. Zonde hoor. Nooit meer een hele middag rondneuzen in een platenwinkel, nooit meer die zeldzame Japanse uitgave vinden van je favoriete album (altijd met drie bonustracks!). Verdorie, Erykah maakt me helemaal nostalgisch.

Prachtige videoclip dus, en heus niet alleen omdat ik toevallig van platenwinkels hou. Het is grappig gedaan zoals je Erykah terugziet in een hele reeks beroemde hoezen. Sommige ervan herken ik onmiddellijk, anderen zijn misschien een beetje voor mijn tijd, maar ze zijn allemaal erg zorgvuldig nagemaakt. Hoeveel herken jij er?

En de muziek?

Vlekkeloze nu soul zoals meestal bij Erykah Badu. Ze heeft nog steeds een geweldige stem, maar in dit geval is het toch echt de muziek waardoor ik maar op repeat blijf drukken. Het zit vol ouderwetse geluidjes waardoor Honey je op een onbestemde manier een beetje bekend voorkomt, maar tegelijkertijd klinkt het toch eigenlijk ook weer zoals niemand anders. Allemaal kopen dus. Niet op iTunes maar in een echte platenwinkel!

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Erykah Badu – Honey

  1. DNG

    Zalige clip.. ooooeeeeh!

      /   Reply  / 
  2. Lea

    sgoon en geweldige clip

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>