Nieuwe video: Naughty Boy / Emeli Sandé – Lifted

Naughty Boy en Emeli Sandé liften elkaar naar een hoger niveau.

Waarom kijken? De video draait om twee jonge jongens die een mysterieus hotel ontdekken. De plek lijkt compleet verlaten, behalve dan dat er een aantal eenzame dansers rondspookt. Deze verloren zielen bewegen allen op hun eigen manier – een oude man staat wat te heupwiegen, terwijl een hippieachtige vrouw compleet uit haar dak gaat – maar het ziet er allemaal wat troosteloos uit. Emeli en Naughty Boy zelf zijn niet te zien in de video, maar staan ingelijst op het dressoir van één van de hotelkamers. De hele clip heeft een gejaagde en spookachtige sfeer, waardoor het nummer extra goed uit de verf komt.
Waarom niet kijken? Het einde had wel iets spannender gemogen. Alsof de regisseur een leuk idee had – verschillende mensen die doelloos ronddwalen in een leegstaand hotel – maar de uitvoering belangrijker vond dan het verhaal zelf.
En de muziek? Naughty Boy en Emeli Sandé vormen een fijne combinatie. Samen maakten zij al Daddy Boy en Wonder. Lifted is een verlengde van deze nummers en bevat een robuust gezongen refrein dat meteen in je hoofd blijft hangen. Klein kritiekpuntje is dat al tijdens het eerst gezongen refrein alle registers opengaan. Dat had ik liever pas in de climax willen horen.

Meer van Emeli Sandé: My Kind Of Love * Clown * Beneath Your Beautiful

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>