Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine

Reken maar op véél Beyoncé de komende tijd hier op videoclips.blog, want zij bracht totaal onverwachts een gloednieuw album uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag haar samenwerking met Drake: Mine.

Waarom kijken? Artistiek gezien is dit absoluut de beste nieuwe Beyoncé-clip tot nu toe. Ieder shot, iedere fractie van een seconde straalt zoveel kracht uit, dat het bijna beangstigend is. In de vijf minuten die Mine duurt komt het ene na het andere prachtige idee voorbij. Als ik later aan deze videoclip terugdenk vraag ik me af welk beeld er als eerste boven komt drijven.

Misschien het openingstafereel, waarin Beyoncé poseert als heilige te midden van een Grieks tableau. Of de scenes in de woestijn, waar een levend standbeeld een vurige moderne dans opvoert. Of toch het zoenende stel, waarvan de gezichten zijn afgedekt met yours en mine. Al vind ik het moment dat de portretten van Beyoncé en Drake langzaam in elkaar smelten ook behoorlijk indrukwekkend. Er hadden makkelijk vier verschillende videoclips van gemaakt kunnen worden, maar we krijgen het nu allemaal in één overweldigend goed filmpje.

En de muziek? Mine begint als piano ballad, maar na anderhalve minuut wordt er plots een hiphopbeat aan toegevoegd. (Tegelijk met de vocalen van Drake overigens.) Het zorgt voor het juiste contrast, zodat het nummer niet al te slepend wordt. Het tempo blijft opvallend kalm, ondanks het wisselen van genre, en de teksten voelen als een persoonlijke bekentenis. Een bijzonder fijne samenwerking dit.

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken videoclips van het visuele album Beyoncé:
Nieuwe video:Beyoncé – Haunted
Nieuwe video:Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine

 1. Simon

  Als de auteur van deze blog een beetje research had gedaan, had hij erbij kunnen zeggen dat de regisseur van deze clip van Belgische afkomst is en dat Beyonce geen Grieks beeld, maar de piëta van Michelangelo imiteert.

  Ook zou ik het leuk vinden als ik eens kon lezen wat er NIET goed is aan een clip of wat beter had gekund.

    /   Reply  / 
 2. Linda

  Snap niet dat Beyonce zo opgehemeld wordt, zo geweldig is het nou toch ook weer allemaal niet. Veel van hetzelfde + alleen maar gefocusd op zoveel mogelijk geld verdienen (geen ziel)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>