Nieuwe video: Beyoncé – Jealous

We zijn er bijna, nog een paar nieuwe Beyoncé-clips te gaan. Voor degenen die onder een steen hebben geleefd de afgelopen tijd: zij bracht totaal onverwachts een gloednieuwe plaat uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag het eerlijke Jealous.

Waarom kijken? Je kunt het je haast niet voorstellen, maar ook Beyoncé is wel eens strontjaloers. En dan is het stiekem best vervelend om een wereldberoemde zangeres te zijn, want die emoties zijn allesbehalve mooi. Als Beyoncé’s vent haar weer eens laat zitten met het zojuist gekookte vijfgangendiner, besluit ze zelf ook op stap te gaan. Vol afgunst banjert ze vervolgens door het centrum, terwijl vrouwen elkaar verbaasd aantikken en kinderen foto’s van haar maken. Want ja, het blijft ten slotte Beyoncé die daar plots naast je loopt. Maar de zangeres heeft geen tijd om te poseren of om lief te lachen. Sterker nog, sommige voorbijgangers loopt ze pardoes omver. I’m just human, zingt ze met betraande ogen. En dat maakt deze clip meer dan duidelijk. Vooral het einde – wanneer ze haar man toch weer onmiddellijk vergeeft – zal herkenbaar zijn voor velen. Ik heb slechts een klein puntje van kritiek: als je je zo kwetsbaar opstelt, durf dan ook eens echt lelijk te zijn in een clip.

En de muziek? Dit is waarom Beyoncé een inspiratie is voor velen. Ze toont niet alleen haar kracht, maar ook haar onzekerheden. Jealous is openhartig en lijkt tekstueel bijna een direct vervolg op If I Were A Boy. Het tempo is laag en de stem van Beyoncé klinkt gedempt. Vervolgens is het opnieuw de fantastische productie die het afmaakt.

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken:
Nieuwe video: Beyoncé – Haunted
Nieuwe video: Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO
Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine
Nieuwe video: Beyoncé – Blow
Nieuwe video: Beyoncé – Heaven
Nieuwe video: Beyoncé / Blue Ivy – Blue
Nieuwe video: Beyoncé – Partition
Nieuwe video: Beyoncé – No Angel
Nieuwe video: Beyoncé / Chimamanda Ngozi Adiche – ***Flawless

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>