Nieuwe video: Beyoncé / Frank Ocean – Superpower

Nog een paar nieuwe Beyoncé-clips te gaan. Voor degenen die onder een steen hebben geleefd de afgelopen tijd: zij bracht totaal onverwachts een gloednieuwe plaat uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag haar duet met Frank Ocean: Superpower.

Waarom kijken? De Canadese zangeres Anjulie was niet blij toen ze deze videoclip van Beyoncé bekeek. Zij vond hem namelijk verdacht veel lijken op haar eigen video voor Stand By Me, en beschuldigde Beyoncé publiekelijk van plagiaat. Nou hebben beide clips inderdaad een apocalyptisch thema met jonge, knappe mensen die de straat opgaan om te protesteren, maar daar houden de vergelijkingen eigenlijk wel op. Waar het bij Anjulie meteen één grote ravage is, met een stad die in vuur en vlam staat, bouwt Beyoncé juist rustig op. Zij paradeert eerst in haar uppie door de straten, trekt dan een bivakmuts over haar gezicht en wordt pas later in de clip vergezeld door meerdere rebellen (waaronder Pharrel en Destiny Child-collega’s Kelly en Michelle). Plus, door de liefdevolle scenes tussendoor is Beyoncé’s clip overduidelijk één grote metafoor. Zelfs áls de zangeres het idee van Anjulie heeft gejat, is de uitvoering vele malen beter.

En de muziek? Een heel ander soort nummer dan de rest van Beyoncé’s titelloze nieuwe plaat. Zoals eigenlijk te verwachten viel bij een samenwerking met producer Pharrel Williams, die wel houdt van een experimentje, en de talentvolle Frank Ocean. Superpower is een mysterieus nummer met begeleidende vocalen, veel strijkers en orkestraal tromgeroffel. Een nummer om bij weg te dromen, en dat bij iedere luisterbeurt mooier wordt.

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken:
Nieuwe video: Beyoncé – Haunted
Nieuwe video: Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO
Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine
Nieuwe video: Beyoncé – Blow
Nieuwe video: Beyoncé – Heaven
Nieuwe video: Beyoncé / Blue Ivy – Blue
Nieuwe video: Beyoncé – Partition
Nieuwe video: Beyoncé – No Angel
Nieuwe video: Beyoncé / Chimamanda Ngozi Adiche – ***Flawless
Nieuwe video: Beyoncé – Jealous

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>