Nieuwe video: Sam Smith – Stay With Me

Groot-Brittannië kijkt smachtend uit naar het debuutalbum van Sam Smith, dat in mei zal verschijnen. Sinds de BBC de zanger verkoos tot ‘sound of 2014′ in hun jaarlijkse poll, is de aandacht rondom hem tot een hoogtepunt gekomen. Niet verwonderlijk als je je bedenkt dat eerdere winnaars van die poll onder anderen Mika, Ellie Goulding en Adele waren. Allemaal Britse artiesten die uitgroeiden tot wereldsterren. Vooralsnog is Sam Smith voornamelijk in zijn thuisland bekend. Zijn nieuwe single heet Stay With Me en zal ook verschijnen op de LP In the Lonely Hour.

Waarom kijken? Sam Smith houdt van wandelen in zijn clips. In Money On My Mind liep hij langs de neonverlichting in Las Vegas, en deze keer sjokt hij door de straten van Londen. En wederom dient het geen hoger doel; er valt niets uit op te maken en is ook geen onderdeel van een verhaal dat hij te vertellen heeft. Ook het moment dat hij een koor leidt in een hagelwitte kerk lijkt op zichzelf te staan. Dat maakt van Stay With Me de tweede tamme videoclip op rij. Je kunt er weinig op tegen hebben, want het is allemaal keurig binnen de lijntjes, maar tegelijkertijd gebeurt er niets waarvoor je de videoclip een tweede keer zou bekijken. Visueel weet Sam nog niet zo te overdonderen als met zijn stem.

En de muziek? Ik heb bij de liedjes van Sam Smith hetzelfde gevoel als ik had bij 19 van Adele; het talent is onmiskenbaar, maar de vonk springt nog niet helemaal over op de luisteraar. Stay With Me is ook weer een mooi liedje, met deze keer gospel-invloeden in het refrein, maar grijpt me niet bij de strot. Dat terwijl Sam één van de meest onderscheidende en soepele stemmen heeft die ik ooit heb gehoord. Het is allemaal nog iets te gepolijst, iets te bedacht. Maar net zoals destijds met Adele ben ik ervan overtuigd dat we geduld moeten hebben. Het is slechts een kwestie van tijd voor Sam Smith zijn 21 presenteert.

Lees ook: Sam Smith – Money On My Mind

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Sam Smith – Stay With Me

  1. Annemiek

    Stay whith me: Een prachtig nummer..Je wilt mensen zo lang mogelijk bij je houden waar je om geef, en/of van hou! Dat geld voor gezin, geliefde, familie, vrienden ,kennissen…Kortom mensen die je na het hart liggen. Annemiek

      /   Reply  / 
  2. annemiek

    Deze man heb inmiddels al een paar hele mooie nummers op zijn naam staan!Gr.Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>