Nieuwe video: Hozier – From Eden

Terwijl ‘Take Me To Church’ nog altijd de pannen van het dak scoort in de internationale hitlijsten, heeft Hozier de opvolger al klaarstaan. Hij heeft gekozen voor het rustige ‘From Eden’ en de daarbij behorende videoclip is door hemzelf geregisseerd. 

De videoclip. Het líjkt een gezellige road trip te zijn, waarbij Hozier met vriendin en zoontje door een countrylandschap rijdt, maar dat is het allerminst. Tussen de beelden van het stralende gezinnetje door, krijgen we verschillende hints dat er iets niet helemaal in de haak is. Zo ligt er een verscheurd aanplakbiljet met wanted in de auto en speelt zoontjelief met een belachelijke hoeveelheid cash geld. Het wantrouwen in dit onschuldig ogend tweetal neemt alleen maar toe naarmate de clip vordert. En niet voor niets, blijkt wanneer Hozier in de boeien wordt geslagen. Het contrast met de luchtige melodie van het nummer, en de liefde van de gezinsleden onderling, levert een uiterst interessant portret op.

En de muziek? Ook alweer zo’n mooi nummer. Een stuk minder zwaar dan Take Me To Church, met een bluesy songtekst. Hoziers stem klinkt al zo doorleefd en soulvol, terwijl hij nog maar 24 is. Een grote toekomst ligt voor hem.

Lees ook: Amerikaanse chart: Hozier nestelt zich in top 3

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>