Nieuwe video: John Legend / Common – Glory

Afgelopen weekend wonnen John Legend en Common met ‘Glory’ de Golden Globe voor de beste filmsoundtrack. Daarmee versloegen ze onder meer Lana Del Rey’s ‘Big Eyes’. Inmiddels is de videoclip van het nummer te bekijken, met uiteraard een boel beelden van de desbetreffende film, Selma.

De videoclip. Tussen de vele filmbeelden van Selma door zijn John Legend en Common de gastheren van deze clip. Beiden strak in het pak gehesen en met een inlevingsvermogen waar menig acteur nog een puntje aan kan zuigen. Stijlvol is het zeker. Verder wordt mijn aandacht in de clip vooral getrokken door de mimiek van David Oyelowo (die Martin Luther King Jr. speelt) en Oprah Winfrey (in de rol van Annie Lee Cooper). Misschien toch deze film maar eens in zijn geheel bekijken. Als ‘ie op dvd is verschenen ofzo.

En de muziek? Wat mij betreft haalt dit nummer het niet bij Big Eyes, dat die Golden Globe eigenlijk had moeten winnen. Maar de jury heeft gekozen voor de hoop en kracht die uit Glory te putten valt. Common spreekt mooie woorden, maar vertelt ze eerder dan dat hij ze rapt. En het nummer lijkt nog niet afgelopen wanneer het stopt.

Lees ook: John Legend – All Of Me

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>