Nieuwe nummer Sia was eigenlijk voor Adele bedoeld (beluister hier!)

siaalive

In het najaar komt Sia met een gloednieuw album, getiteld This Is Acting. De eerste single zou eigenlijk pas morgen voor het eerst te beluisteren zijn, maar Sia kon niet meer wachten en heeft Alive nu alvast online gezet.

Leuk feitje is dat Alive eigenlijk was geschreven voor Adele’s 25. Sia heeft namelijk met de Britse zangeres meegeschreven aan haar derde album, maar het nummer heeft de uiteindelijke selectie niet gehaald. En dus heeft Sia Alive zelf opgenomen.

Het is dus de leadsingle van This Is Acting en maakt die status helemaal waar. Hij is misschien iets minder toegankelijk dan Chandelier, maar bevat alles wat Sia zo kenmerkt: de uithalen die vanuit het diepst van haar ziel lijken te komen, de tragiek en de bombast, haar omslaande stem. Prachtig. Erg radiovriendelijk is ‘ie misschien niet – ik kan me zo voorstellen dat een hoop mensen het laatste gedeelte “gegil” vinden – maar ik vind het een anthem. En Alive maakt ontzettend nieuwsgierig naar haar aankomende plaat. Benieuwd ook of ze voor de videoclip opnieuw zal samenwerking met Maddie Ziedler, of dat die periode nu helemaal is afgesloten.

Lees ook: Sia – Big Girls Cry 

 

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe nummer Sia was eigenlijk voor Adele bedoeld (beluister hier!)

 1. Bram

  Jeeeeezus wat een strot heeft dat mens toch

    /   Reply  / 
 2. jeffrey

  prachtig!!!!

    /   Reply  / 
 3. MASH

  Geweldig nummer! Heeft dezelfde potentie als Chandelier wat mij betreft.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>