Nieuwe video: Melanie Fiona – I Tried

Sinds ze bij het platenlabel Universal is vertrokken werkt Melanie Fiona als onafhankelijke artiest aan haar derde album, dat Awake zal gaan heten. Nieuwe single van die plaat is I Tried. 

Eerst dacht ik dat deze videoclip over huiselijk geweld ging; Melanie bevindt zich in een glazen kooi en zit onder de blauwe plekken. Dat werd vervolgens bevestigd door een krantenartikel met de kop ‘One case of domestic abuse every 37 seconds’. Maar daarna gaat de clip toch een andere richting op en wordt het nog veel breder getrokken.

Er verschijnen artikelen over rassenhaat, verkrachting, schietincidenten en mensenhandel. Mike Brown en Sandra Bland (de donkere Amerikanen die door toedoen van politiegeweld zijn omgekomen) worden erbij gehaald. Stuk voor stuk verschrikkelijke gebeurtenissen, maar zóveel leed in één clip maakt je er bijna een beetje immuun voor. Het beeld van Melanie in die kooi is overigens wel erg krachtig.

En de muziek? De grootse producties à la This Time hebben plaatsgemaakt voor een wat soberder geluid. Minder commercieel, maar zeker niet minder goed. Wat natuurlijk nog steeds staat als een huis is de krachtige, soulvolle stem van Melanie Fiona.

Lees ook: Melanie Fiona – This Time 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>