Nieuwe video: Adele – Hello

Oh, wat hebben we hier lang op moeten wachten. Drie jaar na haar laatste single (Skyfall) en bijna vijf jaar na haar laatste langspeler is Adele terug van geweest. Afgelopen zondag liet ze al van zich horen tijdens de Britse X-factor met een ingekochte commercial, een paar dagen later liet ze via een persoonlijke brief aan haar fans blijken waarom het zo lang geduurd had (“life happened”). En nu is daar dan de eerste single met bijbehorende videoclip: Hello.

De clip is geregisseerd door de Canadese Xavier Dolan, onder meer bekend van de arthouse-films J’ai Tué Ma Mère en Les Amours Imaginaires (prachtige films overigens, mocht je nog eens wat tijd over hebben). Er is geschoten in een natuurgebied vlakbij Montreal. In die beboste omgeving (en met een sepia-filter) wordt de ultieme melancholische sfeer gecreëerd. Prachtig in al haar eenvoud, met een nostalgisch sausje (check die telefoon!). Adele wil een stukgelopen relatie nog eens overzien. Want haar nieuwe plaat gaat niet over breaking-up, maar over making-up. Maar eigenlijk voelt het gewoon weer ouderwets als zout in een open wond.

En de muziek? Ja, ik denk niet dat ik ooit nog objectief commentaar kan geven over Adele. Ze had me al weer bij de eerste paar tonen van de preview, en ook de volledige versie vind ik prachtig. Die stem maakt gevoelens bij me los waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Zoals iemand op twitter mooi omschreef: Adele has the kind of music that makes you miss that person you made eye contact with on public transportation 7 years ago. Ik kan dan ook niet wáchten op 20 november, de dag dat 25 het levenslicht ziet.

Lees ook: Adele – Rolling In The Deep

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Adele – Hello

  1. MASH

    Wat een geweldig nummer en prachtige video! Zij staat echt op eenzame hoogte. Overigens heeft ze Taylor Swift van de troon gestoten met de best bekeken video in 24 uur op YouTube. 24 miljoen views in minder dan een dag tijd! Het zal dus geen verrassing zijn dat deze plaat binnenkort wereldwijd op 1 komt te staan in de hitlijsten. Kippenvel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>