Nieuwe muziek: Sia – Bird Set Free

sia

Begin 2016 komt Sia met haar nieuwe plaat This Is Acting. Alle liedje die hierop staan heeft de singersongwriter oorspronkelijk voor andere artiesten geschreven, maar heeft ze uiteindelijk zelf opgenomen. Zo was Alive geschreven met/voor Adele en ook dit nieuwe nummer, Bird Set Free, was eigenlijk voor de Britse bedoeld. 

Vandaar dus ook de titel – This Is Acting – waarmee Sia aangeeft dat ze voor elk nummer in een andere rol kruipt. Dat voert ze ook door in de lay-out van de singles, waarop telkens andere mensen het inmiddels befaamde Sia-bobje dragen. Daarnaast staat de zangeres ook gewoon niet graag in de spotlights. Wellicht wil ze zichzelf met mysterie omhullen, maar volgens mij heeft ze gewoon een minderwaardigheidscomplex.

Bird Set Free begint met een pianoriedel in mineur, waardoor het inderdaad ook zo op 25 van Adele had kunnen staan. Maar richting het refrein wordt het arrangement steeds voller. Wederom bevat de track een hoop uithalen en een bombastische opbouw, net zoals Alive, maar deze keer is het iets melodieuzer. Hoewel ik die eerste single ook erg sterk vond, snap ik ook dat mensen het te schreeuwerig vinden.

Lees ook: Sia – Big Girls Cry 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>