Nieuwe video: Sia – Alive

Sia had een druk weekje qua releases. Niet alleen bracht ze een tweede nummer uit van haar in januari te verschijnen nieuwe plaat (hier te beluisteren), maar ook kwam ze met de videoclip voor Alive op de proppen. Deze heeft de zangeres zelf geregisseerd, samen met Daniel Askill. 

Sia heeft afscheid genomen van Maddie Ziegler, de jonge danseres die in alle videoclips van haar vorige plaat verscheen. Maar denk nu niet dat de Australische zélf weer in haar videoclip opduikt, want ze heeft gewoon een nieuw talentje weten te strikken. Dit keer geen danseres, maar een begenadigd karatemeisje met zwarte band.

Het Aziatische meisje maakt haar bewegingen vanuit volledige controle en straalt een ongekende zelfverzekerdheid uit. En het zal ook vast allemaal heel knap zijn wat ze doet, maar het boeide me eerlijk gezegd na een minuut al niet meer. Ik houd gewoon niet zo van dit soort sporten en “voel” er ook niets bij. Krijg er vooral een beetje heimwee van, naar Maddie.

En de muziek? Leadsingle Alive is misschien iets minder toegankelijk dan Chandelier, maar bevat alles wat Sia zo kenmerkt: de uithalen die vanuit het diepst van haar ziel lijken te komen, de tragiek en de bombast, haar omslaande stem. Prachtig. Erg radiovriendelijk is ‘ie misschien niet – ik kan me zo voorstellen dat een hoop mensen het laatste gedeelte “gegil” vinden – maar ik vind het een anthem.

Lees ook: Sia – Big Girls Cry 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Sia – Alive

  1. MASH

    Vind dit ook niet echt werken. Maddie danste op het ritme en de melodie van de muziek, dat maakte het bijzonder en apart om naar te kijken. Maar dat werkt dus niet met karate.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>