Nieuwe video: Leon Bridges – River

Soulzanger Leon Bridges bracht in 2015 zijn debuutplaat uit, Coming Home. Daarvan zijn al flink wat videoclips uitgebracht en sinds deze week kan er weer eentje aan worden toegevoegd: River is geregisseerd door Miles Jay.

In de gospelwereld staat de rivier symbool voor verandering en verlossing. Die twee onderwerpen zijn nadrukkelijk aanwezig in de clip, waarin de zwarte gemeenschap centraal staat. Het gaat over de strubbelingen waar veel donkere mensen dagelijks mee te maken krijgen en hoe zij worden neergezet door de media. Maar hoe oneerlijk het soms ook verdeeld is, toch is er voor iedereen hoop. Dat is althans wat Leon Bridges de kijker mee wil geven. De verandering is aanstaande, de rivier komt eraan.

En de muziek? Ook alweer een prachtig nummer. Wat een warme, diepe stem heeft Leon Bridges toch. Misschien is River zelfs nog wel mooier dan Coming Home, tot nu toe mijn favoriete nummer van hem. Klanken om in te verdrinken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>