Nieuwe video: Sam Smith – Writing’s On The Wall

Ruim een week geleden bracht Sam Smith zijn Bond-song uit en daarop volgde een stortvloed aan reacties. Niet iedereen was gecharmeerd van zijn klassieke en hoog gezongen Writing’s On The Wall. Toch brak de zanger een record, door als eerste Bond-nummer de bovenste plaats te veroveren in de Britse chart (iets dat zelfs Adele niet was gelukt). En nu is ook de officiële videoclip te bekijken. 

De clip is vooral leuk voor 007-liefhebbers, want eigenlijk is het een verkapte trailer. We zien nieuwe beelden van Daniel Craig in zijn zo bejubelde vertolking van James Bond. En dan niet de actiescènes, maar juist het gedoe met de vele vrouwen in zijn leven. De liefdesperikelen uit Spectre in een notendop. Dat past natuurlijk ook wel iets beter bij de muziek. Eigenlijk is de clip dus vooral voor de romantisch ingestelde 007-liefhebber, die af en toe graag een elegante Sam Smith door het beeld ziet stiefelen.

En de muziek? Eerder heb ik het nummer hier al besproken. Ook na diverse luisterbeurten blijf ik bij mijn standpunt dat het nummer een climax mist; na de eerste minuut volgen er geen verrassingen meer. Misschien was het zelfs mooi geweest als Sam het laatste refrein een octaaf lager had gezongen in plaats van met zijn falsetstem. Verder vind ik ‘t wel typisch Bond, met de vele strijkers en het meeslepende refrein in mineur. Maar Writing’s On The Wall kan toch echt niet tippen aan het grandioze Skyfall.

Lees ook: Disclosure / Sam Smith – Omen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>