Nieuwe muziek: Madonna / Nas – Veni Vidi Vici

madonna

Met nog een maand te gaan voor de release van Madonna’s nieuwe album, krijgen we opnieuw een voorproefje te horen. We hebben natuurlijk al vele gelekte demo’s gehoord, maar we weten nog niet precies welke tracks de plaat uiteindelijk zullen halen. ‘Veni Vidi Vici’, een samenwerking met Nas, staat er in ieder geval op.

Madonna doet iets wat tussen rappen en fluisteren inhangt tijdens de coupletten, bijgestaan door een ronkende beat. In het refrein verandert de hele sfeer van het nummer. De bass maakt plaats voor gitaarspel en Madge klinkt plots poeslief. De twee delen worden aan elkaar gelijmd door de hook van het nummer – I came, I saw, I conquered. In haar teksten refereert Madonna aan vroegere successen, terwijl Nas een energieke rap verzorgt. Het is geen radiomateriaal, maar ook geen nietszeggende albumvuller. Het hangt er een beetje tussenin. Toch hoop ik dat Madonna ergens op het nieuwe album boven zichzelf uitstijgt – want een hit heb ik tot nu toe nog niet gehoord.

Lees ook: Meesterzet Madonna: beluister hier zes splinternieuwe songs

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe muziek: Madonna / Nas – Veni Vidi Vici

 1. kim

  Dit nummer is echt wel 1 van de hoogtepunten van het nieuwe album. Na een paar keer beluisteren groeit het met dank aan NAS. Ik ben zeer positief.

    /   Reply  / 
 2. Annemiek

  Ik heb nog een paar oude muziek nummers ,maar nog zeker aanbevelen. En een wat nieuwere. Santana ft.rob thomas Smooth -Dj Casssidy Calling al Heats ft,Robin thicke,Jessie Mark Ronson Jessie j ft. Bruno mars Uptown funk..

    /   Reply  / 
 3. Annemiek

  Er zijn verschillende nummers van Jessie J die swingt de pan uit vliegen! Heerlijk

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>