Nieuwe video: Charli XCX – Breaking Up

Het nieuwe album van Charli XCX verschijnt over anderhalve week. Op ‘Sucker’, zoals de plaat heet, staat onder meer haar hit ‘Boom Clap’. Een nieuw voorproefje is ‘Breaking Up’, waarvan de videoclip nu te bekijken is.

De videoclip. Breaking Up wordt geïllustreerd door één van de meest verschrikkelijke vriendjes die een meisje maar kan hebben. Eentje die bij zijn ouders aan tafel zit op te scheppen over hoe populair hij wel niet is op school. Met zijn vriendin (Charli) aan zijn zijde nota bene. Geen wonder dat zij onmiddellijk een punt achter de relatie zet. Waarom zat ze met hem en zijn ouders aan tafel to begin with? Afijn, wat volgt is een losgebroken en vrijgevochten Charli die met haar vriendinnen een bowlingbaan op zijn kop zet. Jongens worden daar letterlijk omver gekegeld. Ex-vriendjelief doet aan het einde nog een verzoeningspoging, maar daar maakt de zangeres op meedogenloze wijze korte metten mee.

En de muziek? Wel een leuk, springerig semi-rock liedje dit, maar Breaking Up haalt het niet bij de meeste tracks van True Romance, het album van Charli XCX uit 2013. Ze gaat vooral een stuk commerciëler dan op die plaat, maar verliest daardoor juist een beetje van haar eigengereidheid. En juist die viel zo op bij Charli. We hebben tenslotte toch al genoeg Katy Perry’s rondlopen?

Lees ook: Iggy Azalea / Charli XCX – Fancy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>