Nieuwe video: Years & Years – King

Je moet het ijzer smeden als het heet is, en dus brengt Years & Years zijn nieuwe videoclip spoedig uit nadat de BBC de band heeft verkozen tot ‘sound of 2015′. Voor de nieuwe single ‘King’ werkte het trio samen met choreograaf Ryan Heffington.

De videoclip. Ryan kennen we vooral van zijn videoclips samen met Sia – Chandelier en recent Elastic Heart. Years & Years wilde graag iets met dans doen in hun videoclip, maar het moest wel overeenkomen met de boodschap van het nummer. Nou, dan moet je Ryan hebben. Hij hoorde de mannen zingen ‘I was a King under your control’ en is aan de slag gegaan met dit thema. En dus worden de mannen door een professioneel dansgezelschap aangeklampt (letterlijk), terwijl zij zich van al die controlerende armen proberen te ontdoen. Niet zo indrukwekkend als de video’s met Maddie Ziegler, maar toch een prima clip.

En de muziek? Ik vind King niet zo sterk als Take Shelter of Sunlight (hun samenwerking met The Magician), maar het is wederom een frisse, uptempo synthpop-track waar de radiostation dol op zullen zijn. Toch lijken er iets te veel compromissen gesloten (waardoor het zo mainstream mogelijk is geworden) en ik vind de stem van Olly hier wat te zeurderig. Ben dus benieuwd of dit nou echt dé grote doorbraaksingle gaat worden.

Lees ook: BBC Sound of 2015: Year & Years

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Years & Years – King

  1. cas

    waar gaat dt nummer nou precies over. tell me

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>