Nieuwe video: Years & Years – Eyes Shut

De door de BBC uitgeroepen ‘Sound of 2015′ – oftewel de band Years & Years – leverde in de zomer zijn debuutalbum af. Communion staat vol toegankelijke electro- en synthpop, zoals bijvoorbeeld deze nieuwe single Eyes Shut. 

De videoclip is ogenschijnlijk een onetaker – geschoten in slechts één camerashot – van het onderhoudende soort. Er gebeurt dus ook daadwerkelijk wat onderweg. Olly Alexander wandelt door een post-apocalyptische setting, waar vuren woeden en mensen vluchten. De precieze betekenis van deze chaos is giswerk, maar ik vermoed iets in de trant van: je kunt je ogen er wel voor sluiten, maar overal op de wereld voltrekt zich leed. In hoeverre sta je daarbij stil? Een thema dat niet alleen maatschappijkritisch, maar natuurlijk ook ontzettend relevant is.

En de muziek? Word ik me even op mijn wenken bediend! De vorige keer vroeg ik me nog af of Years & Years ook eens een sobere single uit zou brengen. En met Eyes Shut levert Years & Years inderdaad wat rustiger werk. Olly’s aparte stem wordt aan het begin slechts begeleid door een piano, eens wat anders dan een gejaagde electrobeat. Ook op de plaat vormt dit een welkom rustpuntje. Mooi nummer!

Lees ook: Years & Years – King

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>