Nieuwe video: Trentemøller – Moan


Trentemøller (daar heb je nog nooit van gehoord maar dat geeft niet, het is gewoon experimentele techno uit Denemarken) heeft voor zijn nummer Moan een videoclip gemaakt die is opgedragen aan Laika. Laika is de legendarische hond die in 1957 door Russische wetenschappers in een baan om de aarde is geschoten. Ze was daarmee het eerste levende wezen dat ooit in het heelal is geweest.

In werkelijkheid was Laika een zwerfhond die ergens in de straten van Moskou is gevangen, maar deze videoclip fantaseert er vrolijk op los en verzint voor haar een gelukkig leven op aarde als iemand's huisdier.

Eenmaal in de Spoetnik II ruimtecapsule zien we arme Laika constant terugdenken aan zijn eigenaar terwijl zangeres Ane Trolle maar blijft zingen: "Thinking about you, constantly thinking about you." Het levert één van de treurigste honden op die ik ooit heb gezien. Zo eenzaam en alleen, helemaal in de ruimte. Arme Laika.

(En zelfs dan nog heeft Laika het in deze videoclip veel beter dan de echte Laika. Hier kan ze tenminste nog uit het raampje kijken, vrij door de capsule heen bewegen en er zweven hondenkoekjes om haar heen. De echte Laika zat met kettingen vast in een hele smalle ruimte terwijl ze voedzame gelatine gevoerd kreeg. Arme Laika!)

En de muziek?

Je haat het of je vindt het helemaal geweldig. Ik persoonlijk werd al bij het horen van de eerste tonen helemaal blij van deze warme muziek. Ik kon me er helemaal in onderdompelen. Het is misschien een beetje monotoon, maar dat maakt het juist zo goed. Heerlijk muziek om langzaam bij weg te dromen. Ik hou van Trentemøller.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Trentemøller – Moan

 1. mallepietje

  ik zie de clip nergens

    /   Reply  / 
 2. @nne

  hmm.. leuke clip!!

  en de muziek is inderdaad wat eentonig maar het klimkt wel “”okee”"

    /   Reply  / 
 3. mdme mnml

  das toch de max van een plaat. trentemoller is veel te zalig!

    /   Reply  / 
 4. Stonehead

  Gave clip. Maakte Trentemøller nou maar meer van zulke nummers, ik vind z’n album best wazig.

    /   Reply  / 
 5. Ramona

  Die clip echt zielugG k’moest bijna huilen

    /   Reply  / 
 6. Boy

  Man, dit is gewoon kunst die muziek geweldig!

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Nieuwe video: Trentemøller – Sycamore Feeling | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>