Nieuwe video: Avril Lavigne – Hello Kitty

Avril Lavigne bracht gisteren haar nieuwe videoclip uit voor Hello Kitty. Ik dacht de video gewoon te kunnen vinden op haar persoonlijke vevo-account, maar niets bleek minder waar. Op die pagina pronkte haar duet met Chad Kroeger als meest recente upload. Na enige research kwam ik erachter dat de clip onmiddellijk na het uitbrengen op flink wat kritiek stuitte. Zou de normaal zo rebelse Avril daar daadwerkelijk gevoelig voor zijn? Anyway, gelukkig hebben een hoop gebruikers de clip opnieuw geüpload en is Hello Kitty dus gewoon te bekijken, zij het niet via de officiële weg.

Waarom kijken? Wat die kritiek dan was? Nou, Avril zou de Aziatische cultuur beledigen, omdat zij gedurende de gehele clip vier identieke Japanse danseressen achter zich heeft. Het zou generaliserend en stigmatiserend zijn. Vind ik allemaal reuze meevallen hoor. Avril Lavigne heeft altijd al een sterke affiniteit met de K-pop cultuur gehad in haar videoclips, en Hello Kitty is daarvan gewoon het hoogtepunt tot nu toe. Inclusief Aziatische gebruiken, gerechten en dansers. Het is allemaal van een fluorescerende felheid, die je alleen tegenkomt op slaapkamers van tienermeisjes. Avril is vreselijk over-de-top gekleed, met hartjes, franjes en heel veel suikerspinnenroze. Een clip die volgens mij absoluut niet was bedoeld om eens flink te provoceren. Benieuwd of dit nog een staartje krijgt. Wees in ieder geval snel met het bekijken van de video, want voor je het weet is ‘ie weer verwijderd!

En de muziek? Hello Kitty lijkt wel een parodie! Allereerst die titel; een verwijzing naar het poesje dat veel basisschoolleerlingen op hun etuis en schoolschriftjes hebben staan. Maar in tegenstelling tot wat je daarvan zou verwachten is het nummer allerminst girlish. Het is juist hoekig, schurend en heeft techno-invloeden. Een ontzettend vreemde eend in de bijt dus. Het refrein krijgt – bedoeld of onbedoeld – een zeer dubbelzinnige ondertoon. Geen veilige keuze om uit te brengen dus en dat siert de zangeres dan weer wel.

Lees ook: Avril Lavigne / Chad Kroeger – Let Me Go

Als de video hierboven niet werk, kijk de video dan hier, op de officiële site van Avril.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Avril Lavigne – Hello Kitty

  1. megane

    love you avril lavigne

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>