Nieuwe video: Sander van Doorn – Neon

Sprookjesachtige clip bij Sander van Doorns Neon.

Waarom kijken? Deze videoclip begint haast als een aflevering van American Horror Story. Een klein meisje dat door een donkere kelder dwaalt. Wanneer zij echter geïnteresseerd naar een kwal in een pot staart, slaat de video 180 graden om. Het meisje bevindt zich plots in een wereld waar kleuren veel intenser zijn dan normaal. Alsof ze aan de truffels heeft gezeten De kwal in de pot – die het meisje met zich meedraagt – laat ze vrij in een felblauw gekleurd meertje. Daarna belandt ze in haar eigen sprookje tot ze daar weer bruut uit verstoord wordt.
Waarom niet kijken? Bij een titel als Neon en een plaat van Sander van Doorn had ik eigenlijk wat donkers verwacht. Dit is bijna een Disney sprookje. Waarschijnlijk is het ook niet de bedoeling om dit nuchter te beleven, maar als je dat wél doet komt het erg zoetsappig over.
En de muziek? Een typisch Sander van Doorn-nummer, met allerlei versieringen rondom een stevige (trance) beat. Mij verrast het geen moment, maar het luistert prima weg.

Meer van Sander van Doorn: Close My Eyes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>