Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts

Reken maar op véél Beyoncé de komende tijd hier op videoclips.blog, want zij bracht totaal onverwachts een gloednieuw album uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag het aangrijpende Pretty Hurts.

Waarom kijken? Het zal voor sommigen moeilijk te geloven zijn, maar ook schoonheid heeft lelijke kanten. Pretty Hurts volgt Beyoncé als een geobsedeerde beauty queen die verslaafd is aan afslankpillen. Ze neemt deel aan een missverkiezing; de plek waar vrouwen hun problemen verstoppen achter een plastic glimlach.

Ze krijgt te maken met jaloerse meiden, plastische chirurgie en de eeuwige strijd met de weegschaal. Het is duidelijk dat het er achter de schermen van deze schoonheidscompetitie bepaald niet mooi aan toe gaat. En wat is het allemaal waard als je niet gelukkig bent, vraagt Beyoncé zich terecht af. Daar valt niets tegenin te brengen. Behalve dan misschien dat de zangeres nou net de persoon is waarbij altijd alles lijkt te lukken.

En de muziek? Pretty Hurts is een wat klassiekere Beyoncé-plaat. Een mooie opener van het album, met hiphop-invloeden en een groots refrein dat nog een tijdje in je hoofd blijft nagalmen. En met de zin ‘perfection is a disease of a nation’ maakt Beyoncé een behoorlijk statement.

Eerder besproken videoclips van het visuele album Beyoncé:
Nieuwe video:Beyoncé – Haunted
Nieuwe video:Beyoncé – Drunk In Love

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts

  1. Vinn

    Heel mooi nummer en ook een mooie video! Denk dat heel wat meisjes en ook jongens zich hierin kunnen vinden. Is altijd te prijzen als een artiesrt een sociaal probleem aankaart, al kan Beyonce natuurlijk makkelijk praten want ze is gewoon perfect

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>