Nieuwe video: Beyoncé – Formation

Als er iemand houdt van een verrassingsrelease dan is het wel Beyoncé. We wisten allemaal wel dat er nieuw werk aan zat te komen, maar niet precies wanneer. En plots is daar Formation, de vermoedelijke eerste single van een compleet nieuwe plaat. Meteen inclusief videoclip.

Daarin viert Beyoncé de culturele emancipatie van Afro-Amerikanen. In hoog tempo transformeert ze tot verschillende types binnen de gemeenschap en kaart ondertussen ook nog even wat actuele thema’s aan (machtsmisbruik/ politieagressie/ de gevolgen van orkaan Katrina). Uiteraard op z’n Beyonceaans, in zowel mooie als rauwe settings. Naast dit alles komen er ook gewoon strakke choreografieën en fantastische outfits voorbij. Dus eigenlijk bevat Formation alle ingrediënten van een fantastische Beyoncé-clip.

En de muziek? Ik ben meer fan van de stijl- en soulvolle Beyoncé, maar Formation is juist een hyper energieke trap-single waar de beat de boventoon voert. Ik heb er een beetje gemengde gevoelens bij. Uiteraard is het prima geproduceerd en kan het zo in de clubs worden gedraaid, maar hoe lang komt Beyoncé nog weg met dit soort teksten? Bovendien mis ik een melodielijn.

Lees ook: Beyoncé – 7/11

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Beyoncé – Formation

 1. Martin Coolen

  Ik vind het niks, ik wordt er niet warm of koud van. Ik vind het irritant.

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Wat een achterlijk tekst/sound/nummer. Totaal geen inhoud! Jammer, want ze kan beter. Het zegt wat over haar inspiratie. Die is ze schijnbaar verloren

    /   Reply  / 
  1. Emily

   Beyonce kan inderdaad inhoudsloze nummers maken, maar dit is er juist niet een van. De tekst en videoclip slaan op de Black lives matter beweging. Vele verwijzingen in de clip en tekst dragen een boodschap uit, maar ik begrijp dat je dat niet gelijk door hebt.

     /   Reply  / 
 3. MASH

  Nou nou, eerst die matige single van Rihanna en nu dit van Beyoncé. Zijn de ideeën op? De clip is wel goed btw.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>