One Direction breekt Vevo-record met Steal My Girl NIET

stealmygirl

Het is een dingetje geworden op Vevo: het record breken van de best bekeken clip in 24 uur. Fanbases gaan helemaal los wanneer er een nieuwe videoclip van hun idool verschijnt, en Vevo heeft inmiddels regels opgesteld waaraan moet worden voldaan. Nicki Minaj had het record in handen, met 19,6 miljoen views voor haar ‘Anaconda‘. One Direction gaat daar nu overheen, maakt Harry Styles bekend via twitter. De exacte aantallen zijn nog niet naar buiten gebracht.

Er zijn fans die met zeven verschillende schermen zitten opgesteld bij het uitbrengen van een nieuwe clip. Vervolgens zijn zij vierentwintig uur lang bezig met het vernieuwen van pagina’s. En met hysterisch twitteren uiteraard. Je snapt dus dat zij zwaar teleurgesteld zijn indien het record niet wordt gebroken. En dat record wel breken wordt steeds lastiger om te doen, aangezien het aantal views dat overtroefd moet worden natuurlijk steeds hoger ligt. Om vals spelen te voorkomen heeft Vevo inmiddels een aantal regels opgesteld. Bijvoorbeeld:

“We calculate the total views over a 24 hour period from across our entire platform including our syndication partners.  This includes all VEVO apps plus syndication channels AOL, Yahoo!, YouTube and many more.  These reports usually come in over the course of a 2 day period.”
“Once all the reports are in, we take the total view count from the exact time the video premieres to exactly 24 hours later. That is the 24 hour number.”

De fans van One Direction zaten dus twee dagen in spanning – de videoclip is afgelopen vrijdag uitgebracht – of zij door hun toedoen het record hadden verbroken. Vevo moet de officiële aantallen nog prijsgeven, maar Harry Styles heeft dus al verklapt dat het is gelukt. Voorgaande recordhouders waren naast Nicki Minaj onder anderen Miley Cyrus met Wrecking Ball en One Direction met Best Song Ever.

Update 31-10: Harry Styles zat ernaast. Het record is NIET gebroken en staat nog steeds op naam van Nicki Minaj’s Anaconda.

Lees ook: One Direction – Steal My Girl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>