Adele verpulvert Vevo-record met videoclip Hello

adelehello

Iets meer dan twee dagen is ie uit en nu al is Adele’s clip voor Hello meer dan 50 miljoen keer bekeken. Op de eerste dag waren dat er 27,7 miljoen, waarmee ze het Vevo-record van best bekeken videoclip binnen 24 uur verplettert. Dat stond op naam van Taylor Swift, die met Bad Blood 20,9 miljoen views verzamelde op de eerste dag. 

Adele heeft het record dus met bijna 7 miljoen views verhoogd. Ter illustratie: de nummer 10 in de lijst (Rihanna) heeft ‘slechts’ 4,9 miljoen views gescoord binnen 24 uur. De nummer 5 én 6 bij elkaar op geteld hebben nog niet eens zoveel views als Adele. Daarbij komt dat Adele op de tweede dag na de release in principe nóg een keer het record heeft verbroken. Vevo heeft nog geen officiële aantallen naar buiten gebracht, maar aangezien de teller nu al op ruim 50 miljoen views staat, is die rekensom snel gemaakt.

Adele loert dus ook op het record van Miley Cyrus met Wrecking Ball, dat 100 miljoen views binnen 6 dagen behaalde. Dat lijkt met de snelheid waarmee ze gaat zeker niet onbereikbaar, al mag de interesse dan niet verslappen. Ondertussen is Hello ook digitale verkooprecords aan het breken. En dan hebben we het nog niet eens over het aankomende album 25, dat al in de voorverkoop op nummer 1 staat in talrijke iTunes-charts. Deze storm zal voorlopig niet gaan liggen. Het moge duidelijk zijn dat Adele momenteel de grootste artiest ter wereld is.

1.
“Hello”
Adele
27,7 miljoen
2 dagen
 
2.
“Bad Blood”
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar
20,1 miljoen
159 dagen
 
3.
“Anaconda”
Nicki Minaj
19,6 miljoen
271 dagen
 
4.
“Wrecking Ball”
Miley Cyrus
19,3 miljoen
344 dagen
 
5.
“Best Song Ever”
One Direction
10,9 miljoen
49 dagen
 
6.
“We Can’t Stop”
Miley Cyrus
10,7 miljoen
33 dagen
 
7.
“Beauty and a Beat”
Justin Bieber ft. Nicki Minaj
10,6 miljoen
250 dagen
 
8.
“Live While We’re Young”
One Direction
8,2 miljoen
22 dagen
 
9.
“Boyfriend”
Justin Bieber
8,0 miljoen
140 dagen
 
10.
“Where Have You Been”
Rihanna
4,9 miljoen
3 dagen
 

Lees ook: Taylor Swift breekt Vevo-record met Bad Blood

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Adele verpulvert Vevo-record met videoclip Hello

  1. MASH

    En wat een verademing dat een videoclip zonder seks, drugs, geweld en provocatie gewoon de populairste video op YouTube kan worden. En dan ook nog met een prachtig nummer zonder al deze dingen. Alleen Adele kan dat!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>