Nieuwe video: The Common Linnets – Calm After The Storm

Vorige week is onze inzending van het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt. Ilse DeLange en Waylon – oftewel The Common Linnets – brengen het rustige countryliedje Calm After The Storm. Zij zullen hiermee aantreden in de eerste halve finale op dinsdag 6 mei, waarin ook België zit. Vooralsnog doet het nummer het niet al te best bij de bookmakers, maar in Nederland staat het sinds de release op eerste plek van de iTunes-chart. Inmiddels is ook de officiële videoclip van Calm After The Storm te bekijken.

Waarom kijken? Het liedje heeft een prachtige, sferische clip gekregen. Regisseur Paul Bellaart heeft volgens mij precies het gevoel weten te vatten dat Ilse en Waylon met dit nummer willen uitstralen. Melancholiek, hartzeer en zoete pijn. Allemaal heel stijlvol in beeld gebracht in zwart-wit, waarbij Ilse en Waylon mysterieus om elkaar heen draaien, letterlijk en figuurlijk. Ze mimen de tekst niet, wat het beeld nog krachtiger maakt. Net als vorig jaar levert onze inzending dus een mooie videoclip af. Fijn, want dat is in het verleden wel eens anders geweest.

En de muziek? Omdat ik een weekje op vakantie ben geweest, hoorde ik Calm After The Storm nu pas voor het eerst. Mijn indruk: een klein, sfeervol liedje met een songtekst waar iedereen wat bij voelt. Het vangt het moment waarop woede en verdriet langzaam wegebben, waardoor er kalmte overblijft, zoals de titel al zegt. Verrassend ook dat het volledig tweestemmig is. Persoonlijk had ik het nog iets mooier gevonden als er bij het laatste refrein wat drum zou zijn toegevoegd, om de dynamiek wat te versterken. Maar ik denk dat Nederland heel trots mag zijn op deze afvaardiging, wat de uitslag ook moge zijn.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: The Common Linnets – Calm After The Storm

 1. MASH

  Als het songfestifal Amerikaans was geweest hadden we nog wel kunnen scoren. Europa is niet zo van het country, dus dit wordt hem helaas niet dit jaar…

    /   Reply  / 
 2. Ineke

  Prachtig nummer

    /   Reply  / 
 3. Madiek

  Nieuwe single van M.I.A. – Bring the noize..
  Net als eerdere singles denk je de eerste twee keer van wat is dit? En dan daarna gaat het nummer niet meer uit je hoofd.

    /   Reply  / 
 4. Fokko

  In USA heeft Emmylou Harris 1.5 miljoen hits met een vergelijkbare uitvoering; Goodbye. Prachtig.

    /   Reply  / 
 5. Nepst

  Qua instrumentatie iets te eentonig. Stop er wat country violen/strijkers/fluitjes in en je hebt meteen meer songfestival geluid.

    /   Reply  / 
  1. Bob

   Inderdaad gitaaraccoorden ook te simple, meer pit moet het zeker hebben

     /   Reply  / 
 6. Wieneke

  Wauw, prachtig!!! Een heel klein, gevoelig liedje, dat wel. En misschien daarom niet zo Songfestivalachtig, maar ik hoop dat ze de zaal ermee stil krijgen. Dat verdient het liedje, en dat verdienen zij.
  En de clip is eveneens prachtig!

    /   Reply  / 
 7. Huub

  Werkelijk fantastisch liedje,

    /   Reply  / 
 8. Frits Tak

  Na diverse keren luisteren vind ik de toch wel heel mooie tekst een beetje moeilijk verstaanbaar. Toch, petje af en proficiat met jullie 2e plaats!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>