Nieuwe video: Lana Del Rey – West Coast

Lana Del Rey – de vrouw die ooit riep dat zij niet meer dan één album zou afleveren, omdat ze daarmee alles wel verteld had – staat op het punt haar derde album te lanceren. Dat wordt Ultraviolence. De verschijningsdatum is nog niet bekend, maar nu is wel alvast de videoclip uitgebracht voor de eerste single: West Coast.

Waarom kijken? Bij Lana Del Rey gaat het grotendeels om sfeer. Telkens slaagt ze erin om haar videoclips van een bepaalde melancholiek te voorzien en dat is bij West Coast ook het geval. In een film noir-achtige setting staat de zangeres letterlijk aan de kust waarover ze zingt, met een langharige lover. Even later zit ze met een (veel) oudere man in een cabrio. Ook zijn gezelschap lijkt Lana meer dan op prijs te stellen. Tussendoor volgen dezelfde scenes, maar dan gefilmd met een wegwerpcamera, bewust onscherp en schokkerig. Het einde vormt plots een schril contrast met deze opgebouwde sfeer. Dan staat Lana te midden van een oplaaiende vlammenzee, en zijn er plots kleuren te bewonderen. De schoonheid van het contrast, of een regisseur die hier toch even uit de bocht vliegt?

En de muziek? Hoewel ik West Coast absoluut zijn charme vind hebben, vind ik dit een hele rare keuze als leadsingle. Want laten we wel wezen, dit is absoluut geen Videogames of Born To Die. De eerste minuut lijkt op te bouwen naar een weergaloos refrein, maar dat komt uiteindelijk nooit. En daarmee stelt het toch ook een beetje teleur. Zeker als voorproefje van Ultraviolence. Als West Coast de kar moet trekken, ben ik benieuwd of deze plaat haar eerdere werk wel kan evenaren. Laat staan overtreffen.

Lees ook: Lana Del Rey – Tropico

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Lana Del Rey – West Coast

 1. dutchguy

  Te gekke clip. Ook al zegt dit artikel dat West Coast geen goede eerste plaat is, is het wel haar grootste hit tot nu toe. Videogames kwam in de Billboard top 100 binnen op 91. West Coast is binnengekomen op nummer 17. Zeker wel een goede eerste plaat dus.

    /   Reply  / 
 2. Annemiek

  WEST COAST is zeker goed en kwam binnen op billboard top 100 op de 62ste plaats niet 91 volgens de laatste berichten die ik heb vernomen…Grt. Annemiek

    /   Reply  / 
 3. Annemiek

  Westcoastswing -latin- salsa- zouk-ballroom al deze soorten dansen is heel erg leuk om te doen. Nadeel je moet een danspartner hebben! Het probleem word nog groter als je getrouwd bent en je eigen partner danst niet, ook nog als je wat ouder bent. Dit weet ik uit eigen ervaring. Dus zoek je een alternatief,alleen dansen op de sportschool in groepsverband, geen vergelijking maar soms is het niet anders. Jammer Jammer !

    /   Reply  / 
 4. Annemiek

  Ik heb laatste 10 jaar verschillende dansscholen en sportscholen bezocht (Lessen)Jammer maar mijn dochter wilde nooit mee maar deed in die tijd aan streetdance waar ze druk mee was.8 jaar terug! Dus nu sport en dans ik op de sportscholen. De tijd gaat hard voorbij.

    /   Reply  / 
 5. Annemiek

  Tijd vulling, doe ik met werken 32 uur in de week. sporten,(dansen)films kijken, muziek luisteren, af en toe iets lekkers bakken.cadeautjes verzinnen, kopen en maken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>