Nieuwe video: Röyksopp / Robyn – Do It Again

Vijf nieuwe nummers. Daar moeten de fans van Röyksopp en Robyn het weer even mee zien uit te houden. De samenwerking van de twee artiesten is gebundeld op het korte maar krachtige Do It Again en is zeer experimenteel van aard. Het titelnummer is meteen ook de eerste single.

Waarom kijken? Terwijl het liedje Do It Again vooral uitnodigt tot een wilde nacht stappen, en het waarschijnlijk goed zal doen in menig club, is de bijbehorende videoclip van een hele andere aard. Regisseur Martin de Thurah toont ons beelden van een opstand. Rebellen nemen namelijk een stadje over. Maar, voordat je denkt dat je niet op zo’n clip zit te wachten, er komt ook genoeg romantiek, seks en voldoende dans in voor. Alles getoond in sfeervolle en filmische zwart-wit beelden. De achterliggende gedachte is ‘het nastreven van je ultieme passie’. Of dat nou leven in vrijheid is of dansen tot diep in de ochtend, op Robyns muziek kan het allemaal.

En de muziek? Zoals ik hierboven al zei, Do It Again is in de eerste plaats een lekkere partytrack. Niet eens zo afwijkend van wat je dagelijks op de radio hoort, terwijl Robyn en Röyksopp doorgaans een wat experimenteler geluid laten horen samen. Het is dan ook de meest radiovriendelijke track van het gelijknamige album. En waarom zou je die dan níet naar de radio’s sturen? Zo laten ze horen dat ze makkelijk mee kunnen met de mainstream (pop)muziek.

Lees ook: Röyksopp / Robyn – Sayit

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>