Nieuwe video: Röyksopp / Robyn – Monument (The Inevitable End Version)

Er was al een videoclip voor Monument, maar na hun tour wilden Robyn en Röyksopp ook nog een speciale clip uitbrengen voor The Inevitable End Version. En die is zeker de moeite van het bekijken waard!

Waarom kijken? Monument is een voorbeeld van hoe je een goede tour-video neerzet. Er zijn niet gewoon wat beelden achter elkaar geplakt van een optreden, maar er is nagedacht over elk frame. De clip verveelt geen moment, met dank aan de vele camerahoeken en shots, zowel vanaf de bühne, als in het publiek en backstage. Dit is zoals Röyksopp en Robyn’s de Do It Again Tour hebben bedoeld. Regisseur Stian Andersen verbeeldt de hoekige klanken van het nummer en maakt het lekker edgy. Bijkomend voordeel is dat je acuut zin krijgt om een optreden van deze gelegenheidsformatie te bezoeken.

En de muziek? Deze versie is anders dan de Monument die we van het album Do It Again kennen. Er zit iets meer opbouw in, en het geheel klinkt schurender. Bovendien is de sax-solo eruit gelaten, die ik toch al niet zo bij het nummer vond passen. Röyksopp en Robyn blijft een geweldige combinatie, door het sterke contrast van een snoeiharde, schrille productie en die haast hypnotiserende zanglijn. Zo meeslepend kan electro dus zijn!

Lees ook: Röyksopp / Robyn – Do It Again

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>