Nieuwe video: Trijntje Oosterhuis – Walk Along

We naderen alweer het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 23 mei in Wenen. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 19 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 21 mei. Vandaag onze eigen Trijntje Oosterhuis met ‘Walk Along’.

Ik had gehoopt dat de clip alvast voor een duidelijke sfeerimpressie zou zorgen voor wat we ongeveer op het podium kunnen verwachten, maar helaas. De beelden die we krijgen voorgeschoteld lijken redelijk random. Veel shots van een op en neer lopende Trijntje – die er overigens prachtig uitziet – en een mannelijk model. Een flinterdun liefdesverhaaltje dus. Bovendien getoond in stemmig zwart/wit, wat ik niet helemaal begrijp. Hoort dit nummer niet juist heel veel kleur uit te stralen? Ik hoop dan maar dat het team rondom Trijntje zich vooral gestort heeft op het regieplan in plaats van de videoclip.

Want ze gaat er toch wel een zware dobber aan krijgen, heb ik het vermoeden. Bij Walk Along is een beetje het tegenovergestelde gebeurd als vorig jaar bij Calm After The Storm. Toen Ilse en Waylon hun liedje presenteerden, kregen zij een stortvloed aan negativiteit over zich heen. Gaandeweg, met het festival in zicht, werd de stemming steeds milder en positiever. Bij Trijntje waren de geluiden toen ze het nummer in december voor het eerst liet horen juist opvallend positief, maar die tendens is inmiddels van koers veranderd. Is het niet te vlak en te repetitief?

Zelf heb ik dat ook een beetje. Toen ik het in december hoorde was ik aangenaam verrast: een instant-oorwurm. Maar na het diverse malen te hebben gehoord, begon het me lichtelijk tegen te staan. Inmiddels heb ik het idee dat er veel betere inzendingen zijn en dat we zonder goede podiumpresentatie totaal ondergesneeuwd gaan worden. Maar wat we niet moeten vergeten; het grootste deel van Europa hoort het nummer voor het eerst tijdens de avond zelf, en dit liedje is uitermate geschikt om al na een halve minuut mee te neuriën.

Maar het is geen nummer dat je onmiddellijk op je iPod zet. Of dat je een halfuur schaamteloos op shuffle kan afspelen. Nee, het is ook geen nummer dat hoog in de top2000 zal scoren, zoals Calm After The Storm. Walk Along moet het vooral hebben van de positieve vibe, en het plezier op het podium. Het is gewoon een soort van summer anthem. Ik gun het Trijntje echt enórm, want ik vind haar enthousiast en lief. En ik gun het ons als land ook om voor een derde achtereenvolgende keer de finale te halen. Dus ik hoop echt dat er alles aan gedaan wordt om dat voor elkaar te krijgen.

Voorspelling: Nipte finaleplaats, daar eindigend tussen 15-20.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
Electro Velvet – Still In Love With You
(Verenigd Koninkrijk)
Loïc Nottet – Rhythm Inside (België)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Trijntje Oosterhuis – Walk Along

  1. MASH

    Ik voorspel helaas geen finaleplek, het is 3 minuten lang hetzelfde en veel te standaard. Ik denk dat we totaal niet op zullen vallen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>