Nieuwe video: Alexandra Burke – Renegade

Het is een tijdje geleden dat we hebben gehoord van Alexandra Burke, winnares van de vijfde editie van de Britse X-factor en daarna toch behoorlijk wat hits scoorde. Maar inmiddels is de zangeres terug met een nieuwe EP, waarvan ‘Renegade’ de eerste single is.

De videoclip is heel wat anders dan we van Alexandra Burke gewend zijn. Wie herinnert zich nog de enigszins clichématige feestvideo voor All Night Long? Of de al net zo flirterige clip voor Bad Boys? Nou, dat imago van partybeest laat Alexandra nu varen. Met Renegade laat ze zien dat ze volwassener is geworden. Opnieuw is er een man met ontbloot bovenlijf te zien, maar in dit geval is dat een danser. Alexandra zelf is in verschillende stijlvolle en luxueuze outfits te bewonderen, in plaats van de korte jurkjes en leren leggingen die we gewend waren. Alles toont aan dat ze het meisjesachtige imago (ze is nog altijd maar 26) van zich af wil schudden. En dat lukt best goed!

En de muziek? Renegade is een atypisch nummer, maar na een aantal luisterbeurten begrijp je de flow steeds beter. Alleen de bridge (vanaf 2:36) valt steeds zo rauw op m’n dak. Dat lijkt haast uit een heel ander nummer te komen. Hoe dan ook, Renegade is totaal andere koek dan de popnummers waarmee Alexandra in 2010 mee scoorde, maar is wel vele malen interessanter.

Lees ook: Alexandra Burke – Start Without You

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>