Nieuwe video: Tweak Bird – The Bones


Waanzinnige animatievideo voor een obscuur bandje. Regisseur Nick Peterson bedacht dit concept eigenlijk voor een andere rockband. Toen die geen interesse hadden besloot hij de video dan maar te maken voor Tweak Bird, waar één van zijn vrienden lid van is. Nog geen platencontract en toch al zo’n fraaie clip, dat is maar weinig bands gegund.

Het idee was simpel: film de acteurs en bandleden eerst met een goedkope handcamera, trek de video daarna frame voor frame over en vervang alle filmbeelden met tekeningen. Daar bestaat software voor, maar Nick Peterson besloot het allemaal met de hand te doen. Met zijn trouwe tablet maakte hij +/- 1500 tekeningen in Photoshop. Een hele opgave, maar het resultaat is inderdaad stukken spannender dan normale rotoscoping video’s.

De bijzondere wit-op-zwart tekenstijl is naar eigen zeggen geïnspireerd door oude Romeinse vazen, maar het onalledaagse onderwerp van de clip is dat zeker niet. We zien twee gemaskerde mannen die bezig zijn een vrouw te maken. Eerst een grof silhouet door twee mysterieuze vazen leeg te gieten, later vult het duo ook de details verder in. Onder andere door hun eigen vingers af te breken en de vrouw met bloed te beschilderen. We zeiden het al; geen alledaagse videoclip.


Directe Link

En de muziek?

Eh ja… interessante songtekst? Het mag duidelijk dat dit nummer in de eerste plaats op onze site staat vanwege de clip, maar gedurende de eerste halve minuut waren we ook aangenaam verrast door de muziek. Er is tenslotte niks mis met een potje agressieve takkeherrie op z’n tijd. Wat er na dat explosieve intro gebeurde was echter zo eentonig dat onze belangstelling al snel wegebde. Het geluid is er, nu moet Tweak Birds alleen nog leren liedjes schrijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>