Nieuwe video: The Dead Weather – Blue Blood Blues


Het zal toch niet? Een concert-registratie? Maken Jack White en The Dead Weather zich er echt zo makkelijk vanaf voor de tweede single van hun Sea of Cowards-album>? De waarheid ligt gelukkig iets genuanceerder, maar de basis voor deze video is inderdaad een concert dat The Dead Weather gaf in Nashville.

Wat Blue Blood Blues bijzonder maakt is dat die concertbeelden vervolgens door de mangel zijn gehaald. Joost mag weten wat regisseursduo Tim Wheeler en Christopher Mills allemaal heeft uitgespookt, maar de clip is gebleekt, bekrast, ontdaan van alle kleur en bespetterd met verf. Het heeft nog steeds de inherente saaiheid van een live-video, maar op de gaafste momenten lijkt Blue Blood Blues haast abstracte kunst waarin je nauwelijks nog een rockband herkent.

En de muziek?

Op een één of andere manier hebben wij Sea of Cowards nog steeds niet gekocht waardoor we Blue Blood Blues vandaag voor het eerst hoorden. En we moeten zeggen: dat hakte er stevig in! Het liedje is simpel, maar dat smerige Dead Weather-geluid is toch wel weer erg lekker. Bij het horen van die ronkende, zwaar vervormde openingsrif waren we eigenlijk al meteen overtuigd. Zo snel mogelijk dat album kopen dan maar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>