BRIT Awards 2015: bekijk optredens Taylor Swift, Madonna en Sam Smith

madonna

Gisterenavond zijn de meest invloedrijke Britse muziekprijzen weer uitgereikt: de BRIT Awards. De belangrijkste prijzen gingen naar Ed Sheeran (Best Male, best album), Paloma Faith (Best female) en Sam Smith (breakthrough, best global). Ook waren er uiteraard verschillende optredens. En zoals gebruikelijk was het een mengelmoesje van Britse en Amerikaanse artiesten. Bekijk de meest opvallende optredens hieronder.

Taylor Swift opende de show met haar hit Blank Space en deed dat op overtuigende wijze. (Als de video niet laadt, klik dan hier.)

Madonna vertolkte haar nieuwe single Living For Love in dezelfde setting als de videoclip. Op 1:08 gaat het even compleet mis, als één van haar dansers haar aan haar lange cape het podium aftrekt. Madonna rolt het trappetje af. Au! (Als de video niet laadt, klik dan hier)

Sam Smith bracht een prachtig uitgeklede versie van Lay Me Down en laat nog maar eens horen waarom hij 2 awards mocht ophalen. (Als de video niet laadt, klik dan hier)

Paloma Faith timmert al heel wat jaren aan de weg, maar lijkt eindelijk de erkenning te krijgen die ze verdient. Ze laat haar fantastische stem – iedere keer weer kippenvel als ze die octaaf omhoog gaat – hier nog maar eens horen in Only Love Can Hurt Like This.

Ed Sheeran, die de belangrijkste prijzen mee naar huis mocht nemen, vertolkte een akoestische versie van zijn Bloodstream. Veel meer dan een gitaar en zijn stem heeft deze man niet nodig.

Lees ook: BRIT Awards 2014: One Direction leverde beste videoclip

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>