Nieuwe video: Amy Macdonald – 4th Of July

Amy Macdonald voelt zich het best met een gitaar en haar begeleidingsbandje op het podium. Haar clips zijn dan ook vaker veel minder indrukwekkend dan haar performance-clips, waar ze het liedje op de juiste manier kan vertellen. Voor de Amerikaans getinte 4th of july is daar iets op gevonden.

De zangeres staat namelijk de hele clip op het podium mét gitaar en begeleidingsbandje. Tussendoor zijn echter allerlei oude beelden te zien van de Verenigde Staten (waar 4 juli een nationale feestdag is). Door de verscheidenheid aan nostalgisch materiaal – van zonnebadende toeristen tot zakenmannen in het New York van de jaren ’60 – kijk je je ogen uit. De beelden sleuren je nog verder het liedje in, met op het einde een feestelijke ontlading. En met Amy als stralend middelpunt. Inclusief gitaar.

De muziek
Zo’n mooi liedje als This is the life heeft Amy Macdonald helaas nooit meer gemaakt, maar dat was dan ook van een aparte klasse. 4th of july is niet slecht – zeker niet wanneer je van haar countryachtige folk houdt. Amy is een groots verhalenverteller, waardoor ze je eenvoudig meeneemt in haar songteksten. En dan krijg je toch voorzichtig kippenvel bij het horen van een zin als And I dream of the day when you’ll be mine. Na een paar luisterbeurten krijg je toch een zwak voor dit nummer.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Amy Macdonald – 4th Of July

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>