Nieuwe video: Paul Oakenfold ft. Pharrell – Sex ‘n Money


Ironisch genoeg nogal goedkoop ogende video voor Sex ‘n Money. Hoewel de makers duidelijk hun best hebben gedaan om alles er zo sjiek en decadent mogelijk uit te laten zien (het filmpje glanst en glittert bijna letterlijk van je scherm af), ziet het er op momenten bijna beschamend amateuristisch uit.
Met name het engeltje dat de hoofdrol speelt (een karikatuur van Oakenfold zelf) is ronduit lelijk getekend en nauwelijks geanimeerd. Opzich zou ik ook nog wel kunnen leven met een creatieve low-budget clip, maar de combinatie van zo’n houterig poppetje met de wél vloeiend geanimeerde achtergronden vloekt verschrikkelijk.

En er zijn meer dingen die irriteren. Een limousine die meer weg heeft van een hummer (die wielen!), akelig lelijke lippen die op een bepaald moment door de lucht vliegen… het lijkt er simpelweg op dat de animator over niet zo heel veel tekentalent beschikt en met deze video een beetje te ambitieus is geweest.

En de muziek?

Een heerlijk dreinende muur van geluid waar je bijna tegenaan kunt leunen zo vakkundig als alles is dichtgesmeerd. Die zielige boxjes van je PC doen dit nummer absoluut geen eer aan. Deze muziek is bedoel om luid af te spelen. Dit is vet! In elke mogelijke betekenis van dat woord.

En de mannelijke zangstem is dus blijkbaar Pharrel, maar dat doet er eigenlijk niet echt toe. Het is commercieel vast aantrekkelijk om “ft. Pharrel Williams” op het hoesje te hebben, maar met de muziek heeft hij niks te maken gehad. Ik zou hem waarschijnlijk niet eens herkend hebben aan deze korte sample.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Paul Oakenfold ft. Pharrell – Sex ‘n Money

 1. denise

  “Die zielige boxjes van je PC doen dit nummer absoluut geen eer aan.”

  beslis niet over de kwaliteit van mijn boxjes ;) zeg liever:

  die zielige boxjes van MIJN PC doen dit nummer absoluut geen eer aan.

  ;)

    /   Reply  / 
 2. erik

  “die zielige boxjes van MIJN PC doen dit nummer absoluut geen eer aan.”

  Nee nee, ik blijf staan achter wat ik heb geschreven. :P Niemand’s PC boxjes doen dit nummer eer aan. Dit moet je eigenlijk horen over een box die hoger is dan jijzelf! Je moet het voelen in je buik, dan kun je het pas écht waarderen. ;)

    /   Reply  / 
 3. Danny

  En wat dacht je van m’n 5.1 surround? DTS versie van dit nummer opzetten en hoppa! :) Youtube geluid bij muziek zuigt altijd…

    /   Reply  / 
 4. erik

  “En wat dacht je van m’n 5.1 surround? DTS versie van dit nummer opzetten en hoppa! :)

  Allemaal op je PC aangesloten? Okee okee, misschien dat jouw speakers het nummer dan wel eer aan kunnen doen. ;)

  “Youtube geluid bij muziek zuigt altijd…”

  Ja. Het is een goede manier om nieuwe muziek te leren kennen, maar als je een nummer vervolgens echt mooi vindt is het wel zaak een betere versie te vinden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>