Nieuwe video: Janelle Monáe / Erykah Badu – Q.U.E.E.N.

Een versteende Janelle Monáe vormt een nieuwe kunststijl.

Waarom kijken? Omdat het weer een verdomd origineel concept is, waar Janelle Monáe mee op de proppen komt. De zangeres bevindt zich samen met Erykah Badu en andere rebellen in ‘het levende museum’. Daar vormen zij namelijk de kunststukken. Janelle zelf is de beruchte leider van deze aparte tentoonstelling. Complimenten ook voor regisseur Alan Ferguson (het vriendje van Solange Knowles) die er een strak geheel van heeft weten te maken. Van de vlieg op het espressokopjes tot de hagelwitte gympen: alles oogt inderdaad alsof je je in de steriele omgeving van een museum bevindt. Bovendien bevat de clip een boodschap die stof tot nadenken geeft: We will create and destroy ten art movements in ten years. En dat is nog waar ook!
Waarom niet kijken? Je komt er niet achter waar Q.U.E.E.N. nou eigenlijk voor staat.
Wie steelt de show? Janelle Monáe: deze dame heeft niet eens een concept nodig om de aandacht vast te houden. Haar mimiek is simpelweg briljant.
En de muziek? Terwijl de tekst af en toe verwijst naar een soort anthem voor vrouwen (‘the booty don’t lie’) herbergt het nummer bovenal een boel frisse funk. De melodie is springerig en vlot, net als bij debuut Tightrope. Janelle laat in de laatste minuut ook nog even zien een prima stukje te kunnen rappen.

Meer van Janelle Monáe: Cold War * Tightrope
Meer van Erykah Badu: Window Seat * Windows seat part 2

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>