Nieuwe video: Kelis – Rumble

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over het nieuwe album van Kelis. Eerder hoorden we al haar funky single Jerk Ribs en inmiddels heeft ze nog een liedje uitgebracht, Rumble. Het is inmiddels wel duidelijk dat het geluid dat ze hiermee laat horen ver verwijderd staat van platen als Milkshake of Acapella. Weg zijn de dancebeats en de hiphopdreunen. De nieuwe plaat, met als titel Food, staat namelijk vol soul en funk.

Waarom kijken? Ik ben er nog niet achter of ik deze videoclip nou mateloos intrigerend vind, of gewoon dodelijk saai. Kelis bevindt zich namelijk op een stoel – of zeg maar gerust zetel – aan de rand van een rivier. Op de achtergrond prijkt een idyllisch tafereel. Als een bewegend schilderij. Na enige tijd begeven zich ook enkele vissers in het water. De één trekt een hengel tevoorschijn, de ander een trompet. Op dat moment hoop ik dat het hele beeld langzaam volstroomt met vissers/muzikanten, maar dat gebeurt niet. De mannen lopen namelijk weer net zo plotseling uit het beeld als dat ze erin kwamen. En dan zit Kelis daar weer alleen, op haar troon, haar nummer te zingen. Waardoor mij het gevoel bekruipt: is dit nou een gewaagd en artistiek hoogtepunt of juist creatieve armoede?

En de muziek? Alweer een lekker nummertje voor op een zonnig terras. Wijntje erbij. Kelis maakt momenteel muziek die ik nooit verwacht had van haar te horen. Met veel uiteenlopende instrumenten en een nonchalant klinkend, soulvol geluid. Food wordt ongetwijfeld niet haar grootste commerciële succes – de twee nummers die ik tot nu toe heb gehoord zijn bepaald niet hitgevoelig -  maar toont wel haar durf te experimenteren én haar ontwikkeling als artiest.

Lees ook: Kelis – Jerk Ribs

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kelis – Rumble

  1. MASH

    Ze begon met R&B, ging naar Dance en doet nu Soul/Funk. Ik ben benieuwd waar ze over een paar jaar mee komt: Rock? Country? Misschien zet ze wel een nieuwe trend met dat ‘stijlhoppen’. :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>