Nieuwe video: Mark Ronson / Bruno Mars – Uptown Funk

Voor zijn nieuwe single heeft Mark Ronson niemand minder dan Bruno Mars gestrikt. ‘Uptown Funk’ dient als leadsingle van het aankomende vierde album van de Engelse producer. De videoclip is nu te bekijken.

De videoclip. Een vreselijk vrolijke en aanstekelijke clip die het funk-gevoel van het nummer extra versterkt. Bruno Mars maakt, gekleed in een opvallende zalmroze blazer, de straten onveilig met een aantal maten. Hij heeft goed naar Prince, James Brown en Michael Jackson gekeken en steelt hier en daar wat signature moves van zijn inspiratiebronnen. Maar daaruit blijkt wel dat Bruno zelf ook aardig wat pasjes in huis heeft. Mark Ronson niet echt, maar die bevindt zich dan ook duidelijk wat meer op de achtergrond. Grappig detail: de dansers zijn uitgezocht op lengte, om Bruno niet al te klein te laten lijken.

En de muziek? Met Uptown Funk is het verdomd lastig om stil te blijven zitten. Het is oldschool funk in een modern jasje; heel anders dan de vele EDM-singles die je momenteel op de radio hoort. Best verfrissend eigenlijk. Hopelijk duiken de mannen nog eens vaker samen de studio in.

Lees ook: Mark Ronson / Amy Winehouse – Valerie

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Mark Ronson / Bruno Mars – Uptown Funk

  1. Annemiek

    Wow.. Wat een lekker nummer!! Gr,Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>