Beyoncé grootste kanshebster Video Music Awards

Het kón ook haast niet anders: Beyoncé heeft de meeste nominaties voor de MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. Zij bracht dan ook niet één, niet twee, maar een volledig album aan videoclips uit. Een visueel album, dat zonder enige aankondiging online werd gezet. Een revolutionaire ontwikkeling in de toch vrij vastgeroeste commerciële muziekwereld. Ook al was ze dan misschien niet de eerste artiest met een dergelijke aanpak, ze was wel de grootste.

Het lef wordt nu beloond met acht nominaties voor de Video Music Awards, de MTV-show waarin het voornamelijk draait om (commerciële) videoclips. Verschillende clips van haar album zijn genomineerd, waaronder ‘Drunk In Love’ voor videoclip van haar jaar. Daar heeft ze concurrentie van Miley Cyrus (Wrecking Ball), Iggy Azalea en Charli XCX’s (Fancy), Sia (Chandelier) en Pharrell Williams’ (Happy).

Ook Iggy Azalea en Eminem maken de nodige kansen. Zij zijn beiden zeven keer genomineerd. Er valt ook voor een Nederlander te juichen: Martin Garrix is met zijn clip voor Animals genomineerd in de categorie MTV Clubland. De uitreiking vindt plaats op zondag 24 augustus.

Kijk hier voor alle reviews van het titelloze album Beyoncé.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Beyoncé grootste kanshebster Video Music Awards

  1. Annemiek

    K3-En ik dans..Een groep voor kinderen,maar ik vind het nummer leuk! Dus dansen maar!!Gr. Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>