VMA’s 2014: Wrecking Ball Video Van Het Jaar

De maanmannetjes van de MTV Video Music Awards zijn weer netjes verdeeld. De grote sterren van het moment mochten bijna allemaal een beeldje mee naar huis nemen, want van één grote winnaar was – evenals bij de voorgaande edities – geen sprake. De belangrijkste prijs, die voor videoclip van het jaar, ging naar Miley Cyrus met Wrecking Ball.

Miley trad dit jaar niet op, maar zorgde wel weer voor een opzienbarend moment. Haar award liet ze namelijk ophalen door een dakloze jongeman. Deze zette de volledige zaal eventjes aan het denken over de astronomische bedragen die omgaan in de muziekwereld, terwijl armoede wereldwijd nog steeds één van de grootste problemen. Inderdaad, daar mag je best even bij stilstaan. En het is weer eens wat anders dan twerken!

Want dat twerken liet Miley deze keer over aan Nicki Minaj, die met Anaconda – zoals verwacht – het meest besproken optreden van de avond afleverde. De halve songtekst vol schunnig taalgebruik werd weggepiept, maar het ging dan ook vooral om het visuele aspect. Want schudden kan ze wel, ons Nicki, zoveel zelfs dat ze uit haar pak scheurde.

Andere winnaars waren Beyoncé (beste samenwerking, beste videoclip met een boodschap voor respectievelijk Drunk In Love en Pretty Hurts), Katy Perry (beste video vrouw voor Dark Horse), Ed Sheeran (beste video man voor Sing) en Ariana Grande (beste popvideo voor Problem). De volledige lijst met winnaars is hier te bekijken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>