Adele maakte meest memorabele videoclip van 2015

adele

De opvolger van Wrecking Ball en Anaconda is er eentje in een heel andere categorie: jullie hebben Hello van Adele betiteld als meest memorabele videoclip van 2015. De Britse behaalde 21% van de stemmen. Het zilver is voor Runnin’ van Naughty Boy, Beyoncé en Arrow Benjamin (de clip op de bodem van de oceaan) en het brons gaat naar Bad Blood van Taylor Swift. 

Meest memorabele videoclip van 2015?

  • Adele - Hello (21%)
  • Naughty Boy / Beyoncé / Arrow Benjamin - Runnin' (Lose It All) (16%)
  • Taylor Swift - Bad Blood (14%)
  • Sia - Elastic Heart (11%)
  • Rihanna - Bitch Better Have Money (8%)
  • Stromae - Carmen (8%)
  • Stromae - Quand C'est (8%)
  • Drake - Hotline Bling (6%)
  • Madonna / Nicki Minaj - Bitch I'm Madonna (5%)
  • Wiz Khalifa / Charlie Puth - See You Again (3%)
Loading ... Loading ...

Waar Wrecking Ball (2013) en Anaconda (2014) het vooral van het choquerende element moesten hebben, is het bij Hello vooral de nostalgie die ons deed smullen. Niet alleen hunkerden we met z’n alleen naar de terugkeer van Adele (waarop we vier jaar hebben moeten wachten), maar we wilden ook vooral weer iets normaals. Geen seks, geen geweld, geen spektakelstuk van 10 miljard, maar gewoon een klassieke stukgelopen relatie.

Neem daarbij een arthouse-regisseur in de hand (Xavier Dolan) en gooi over het geheel een sepia-filtertje en je bent klaar om de wereld te veroveren. Wat Adele overigens ook heel slim heeft gedaan is het nummer tegelijk uitbrengen met de clip, waardoor iedereen deze wel móest bekijken. Inmiddels is Hello hard op weg om als snelste clip ooit de 1 miljard views te behalen. Bij schrijven staat de teller op 948 miljoen. Aangezien Adele nog tot juni de tijd heeft, zal ook dit record aan flarden gaan.

Ik ben nu al benieuwd naar de meest memorabele videoclip van 2016! David Bowie met Lazarus is alvast een goede kanshebber.

Lees ook: Anaconda meest memorabele videoclip van 2014
Lees ook: Wrecking Ball meest memorabele videoclip van 2013

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>