Nieuwe video: Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone


Gnarls Barkley heeft een nieuwe videoclip gemaakt! Je begrijpt dat we hier dan meteen recht overeind gaan zitten. De vorige video’s van Dangermouse en Cee-Lo waren allemaal (nouja, allebei) erg bijzonder en behoorden zonder meer tot het interessantste wat we dit jaar op MTV gezien hebben. Als we dan ook nog horen dat de heren voor Gone Daddy Gone hebben samengewerkt met supertalentvolle jonge regisseur Chris Milk springen we helemaal op en neer van blijdschap. Meesterlijke videoclip gegarandeerd?
Meesterlijke videoclip gegarandeerd! Chris Milk is vooral bekend geworden dankzij de drie baanbrekende video’s die hij maakte voor Kanye West, maar hij heeft ook al gewerkt met The Chemical Brothers, Audioslave en Modest Mouse. In Gnarls Barkley treft hij bovendien een band die zichzelf niet al te serieus neemt en absoluut niet bang is om risico’s te nemen. Vermomd worden als een stel onsmakelijk ogende insecten die verliefd worden op een vrouw? Geen probleem! Tegen haar been opklimmen om uiteindelijk uitgeroeid te worden? We gaan ervoor!

Onmogelijke liefde was nog nooit zo bizar als in deze video. Cee-Lo, in de rol van een dikke vette vlo, begint zijn leven op een hond. Maar zodra hij de vrouw des huizes in beeld krijgt weet hij wat hij écht wil en gaat hij recht op zijn eh… doel af. Mevrouw is daar uiteraard niet van gediend en pakt uiteindelijk zelfs de insectenspray om van de zanger af te komen. Op het eind zien we, in één van de meest verontrustende scenes die ik dit jaar zag, hoe mooi hun romance had kunnen zijn. Je weet niet wat je ziet!

En de muziek?

Het album van Gnarls Barkley heeft overuren gemaakt in mijn CD-speler, je mag me gerust een fan noemen. Ik had nooit verwacht dat ze Gone Daddy Gone op single zouden uitbrengen. Het nummer is supervrolijk (ondanks de tekst), maar wel een beetje de vreemde eend in een toch al niet zo normale bijt. Op het album een grappig tussendoortje (je zal als song maar tussen St. Elsewhere en Smiley Faces in staan), maar ik moet zeggen dat het op eigen benen toch nog verrassend goed overeind blijft. Geweldig nummer!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone

 1. denise

  GE-WEL-DIG dit is de eerste clip in mijn leven waar ik om heb zitten lachen …

    /   Reply  / 
 2. erik

  *maakt aantekening*

  …publiek houdt van grappige video’s.

  (Ik moest er zelf ook om lachen hoor. :P Vooral op het einde als ze samen zitten te picknicken en hij bij haar achterop de fiets. :D )

    /   Reply  / 
 3. denise

  precies die flash backs :P
  over hoe mooi het kon zijn

    /   Reply  / 
 4. fanillavlaai

  eerste vlo waar ik een beetje medelijden mee heb.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>