Nieuwe video: Ilse DeLange – So Incredible


Waar kun je een videoclip voor zo'n verschrikkelijk Amerikaans country-liedje beter opnemen dan in Amerika? Precies! En dus stapten Ilse DeLange en haar crew op het vliegtuig naar Los Angeles om de muziek te filmen in zijn natuurlijke omgeving.

Het resultaat is inderdaad heel erg vanzelfsprekend. Werkelijk iedere figurant ziet eruit alsof hij niet alleen dagelijks naar dit soort muziek luistert, maar in het weekend waarschijnlijk ook gitaar speelt in een soortgelijk bandje. Ilse DeLange zingt in deuropeningen van roestige trailers, tussen de hooibalen en langs een stoffige landweg terwijl ze probeert te hitchhiken.

Ons punt is dit: de sfeer van So Incredible is perfect. Perfect als in: foutloos, niks op aan te merken, kan niet beter. En dat is maar goed ook, want verder heeft de videoclip bijzonder weinig te melden. Er gebeurt eigenlijk niets en het gaat helemaal nergens over. Ilse heeft geluk dat ze uit Nederland komt waar dergelijke video's niet vaak gemaakt worden (hij valt hier dus toch wel op), maar voor de gemiddelde Amerikaan moet dit een slaapverwekkend voorspelbaar filmpje zijn zoals hij er ieder uur drieëntwintig voorbij ziet komen.

En de muziek?

Leuk muziekje! Country zal wel nooit mijn favoriete genre worden, maar dit is tenminste geen slome countryballad die volledig op een slaperige steelguitar leunt. Dit soort vrolijke country, met rammelende percussie en een knetterende banjo, spreekt me al veel meer. Zorgeloos en catchy, ik vind hem leuk!

Zie ook:
- Nieuwe video: Ilse de Lange – The Lonely One

Met dank aan sjorzke voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Ilse DeLange – So Incredible

 1. Lianne

  Ik heb deze clip al wel vaker gezien. Leuk liedje, dacht eerst dat het natasha beddingfield was! Wel iets te amerikaans, maar kan misschien helpen voor grotere bekendheid buiten nederland.

    /   Reply  / 
 2. JB

  Ik dacht eerst ook toen ik hem hoorde dat het Natascha Beddingfield was.
  Schoenmaker houd je bij je leest.

    /   Reply  / 
 3. Sander

  Dan ga je helemaal naar Amerika om die clip op te nemen en dan kom je met zo’n bagger resultat terug. Damn! Wie is de regisseur van dit saaie stukje geldverspilling?

    /   Reply  / 
 4. MASIS

  whaha ja al die domme nederlandse artiesten hebben dat he..

  dan gaan ze naar amerika om een clip of een album op te nemen met de hoop dat het dan echt mooi wordt, maar het valt toch altijd tegen. Deze clip konden ze net zo goed hier in NL opnemen, zo’n bijzondere clip is het niet dat je hiervoor helemaal naar the states moet.

    /   Reply  / 
 5. marijke

  Dan moet je toch de sc eens beluisteren, die is allesbehalve saai en voorspelbaar. Een gaaf kunstwerkje waarin Ilse een geheel iegn stijl tentoon spreid. Het liedje Incredible is catchy, de rest van de liedjes moet je echter een paar keer beluisteren en gaan niet vervelen. Stroer, sexy, vrolijk. Ik hoor er vanalles in terug en toch weer niet. Inderdaad natasha bedingfield, maar ook Faith Hill, af en toe zelfs Within Temptation en Anouk en Sherryl Crow. Maar toch ook weer niet, het is echt Ilse wat je hoort en herkent. Geen doorsnee country, dat kun je echt niet van deze cd zeggen!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Nieuwe video: Ilse DeLange - Miracle | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>