Nieuwe video: Taylor Swift – Love Story


Het verschijnsel Taylor Swift is gelukkig nog steeds niet overgewaaid uit Amerika, maar de jonge country-zangeres heeft toch al een paar Nederlandse fans bij elkaar gesprokkeld die proberen daar verandering in te brengen. Daarop vandaag op verzoek: de mierzoete videoclip bij Love Story, van Taylor Swift.

Dit liedje, en daarmee ook deze videoclip, zijn gebaseerd op Shakespeare's beroemdste toneelstuk: Romeo en Julia. Een tijdloze klassieker en er zijn natuurlijk slechtere bronnen van inspiratie denkbaar. Het is alleen jammer dat Taylor blijkbaar nooit verder is gekomen dan het eerste hoofdstuk. In háár versie zijn Romeo en Julia alleen maar heerlijk verliefd op elkaar, hun families maken er geen enkel probleem van en ze leven nog lang en gelukkig.

Tja, het moest en zou zeker een vrolijke video worden? Voor al onze lezertjes die Romeo and Juliet ook nog nooit hebben gelezen kan videoclips.blog alvast verklappen dat het verhaal in werkelijkheid iets anders afloopt. Het einde dat William Shakespeare verzon blijft je de rest van je leven bij, terwijl wij het einde van deze videoclip nu alweer bijna zijn vergeten. Love Story is een leuke verkleedpartij, maar meer ook niet.

En de muziek?

Eerlijk gezegd kunnen we ons wel een soort van voorstellen waarom al die Amerikanen zo gek zijn op Taylor Swift. Haar muziek is volkomen ongevaarlijk, heeft nèt genoeg country-invloeden om authentiek te klinken, maar klinkt tegelijkertijd neutraal genoeg om er ook zonder cowboyhoed naar te mogen luisteren. Voor wat het probeert te bereiken (populair worden in Amerika) is Love Story dus eigenlijk behoorlijk goed geslaagd. Dat wij er niks aan vonden is misschien meer een kwestie van persoonlijke smaak.

Met dank aan Kilian voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Taylor Swift – Love Story

 1. Debby

  De muziek van Taylor Swift is echt geweldig! Ik hou zelf wel van de country invloeden en het moge wel duidelijk zijn dat Taylor een waanzinnig mooie stem heeft =)

  Heb laatst haar album gedownload en er staan flink wat goed songs op. Onder andere: “Teardrops on my guitar” / “Picture to burn” en het mooie “Invisible”

  Taylor scoort dus flink hoog in mijn lijstje van top artiesten!!

  [had trouwens nooit verwacht dat ze hier "erkenning" zou krijgen.. haar cd mag dan wel te koop zijn in NL, maar wist niet dat de videoclip überhaupt bekend zou zijn]

    /   Reply  / 
 2. JP

  erik!
  Ik heb PICTURE TO BURN en OUR SONG ooit aangeraden :O

  En “OUR SONG” van TAYLOR SWIFT is zo erg vrolijk, dat je het niet uit je hoofd krijgt!

    /   Reply  / 
 3. Kilian

  Leuk dat je er wat over geschreven hebt! 11 november komt haar nieuwe album Fearless uit en die ga ik zeker kopen. Hopelijk is ze dan al een beetje over gewaaid, want dat vorige album kon ik alleen nog maar (en best moeilijk) via een internetshop vinden.

  Groet Kilian

    /   Reply  / 
 4. erik

  Ja sorry JP, daar ben ik inderdaad nooit aan toegekomen. Our Song is echt vreselijk, maar het blijft wel enorm hangen… daar moet ik je gelijk in geven. Kan er beter niet naar luisteren dus. ;)

    /   Reply  / 
 5. Roxanna

  Mooi liedje,
  ik ken Taylor Swift al iets van 1.5 jaar ofzo.. maar ik vind haar wel steeds beter worden. Ben benieuwd naar het nieuwe album!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Nieuwe video: Taylor Swift- White Horse | Videoclips

 7. lieke

  ik snap niet wat jullie allemaal zeuren.
  sowieso, taylor is HARTSTIKKE bekend.
  rot lekker op met je ‘videoclips.blog’,
  dit lied is fantastish, en een grote hit.
  je weet niet waar je over praat.

    /   Reply  / 
 8. Pingback: Op de set bij: Taylor Swift - 22 | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>