Nieuwe video: Jewel – Till It Feels Like Cheating

Getrouwde mensen doen soms rare dingen. Na het zoveelste jaar samen sluipt onvermijdelijk de sleur in een huwelijk en dan moet er iets worden verzonnen om één en ander een beetje spannend te houden. Zo hebben Jewel en haar man afgesproken in een hotelkamer waar ze net zullen doen alsof ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Vreemdgaan met elkaar, als het ware.

We spreken overigens niet uit ervaring. Zelf zijn we nog nooit getrouwd geweest, laat staan dat we ooit last hebben gehad van sleur. Het lijkt ons dan ook een kansloze operatie. Net doen alsof je iemand waar je al tien jaar mee samenwoont nog nooit hebt gezien. Hoe lang kan dat goedgaan voordat één van jullie in de lach schiet?

Maar misschien moeten we niet te snel oordelen. Wie weet is het anders als we zelf ouder en wijzer zijn (als die dag ooit komt). En ach, de videoclip is niet eens onaardig. Je wordt als kijker lang in de waan gelaten dat Jewel echt van plan is om vreemd te gaan en dat houdt de spanning erin. Jammer alleen van dat ontzettend onsubtiele briefje dat bijna vijf seconden lang recht voor de camera wordt gehouden (I can’t wait to see you for our anniversary!) De regisseur was zeker doodsbang dat iemand de boodschap niet zou begrijpen?

En de muziek?

Sorry Jewel. Het is niets tegen jou persoonlijk. De liedjes die je vroeger maakte vonden we zelfs best okee. Ook al was het misschien een beetje braaf, Foolish Games klinkt dertien jaar later nog steeds mooi. Maar country? Daar haken we af. Dat is gewoon niet ons ding. Helemaal niet zelfs. Kwalitatief is er weinig mis met je nieuwe single (of misschien ook wel, wij horen geen verschil tussen goede en slechte country), maar het doet ons helemaal niets meer. Sorry.

Zie ook:
- Nieuwe video: Jewel – I Do

Met dank aan Marlies voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Jewel – Till It Feels Like Cheating

 1. Willem

  Hoi Erik, ik heb een vraagje… Komt er misschien nog ooit iets dat oude (bekende) nummers worden beoordeeld? Ik vraag me af en toe wel eens af wat je bijv. van klassiekers als Because Of You van Kelly Clarkson of bijv. Rood van Marco Borsato vindt. Dat lijkt me namelijk echt super.

    /   Reply  / 
  1. Erik Auteur

   Heel lang geleden, toen de site net begon, hadden we een rubriek ‘op verzoek’ waarin ik af en toe een oudere videoclip besprak. Maar het zorgde vooral voor veel verwarring. Allemaal reacties van het kaliber: hey die videoclip is al hartstikke oud, waarom bespreek je hem nu pas?

   Ik denk dat mensen hier gewoon komen om de nieuwste videoclips te bekijken, niet zozeer om te lezen wat ik ervan vind. ;)

     /   Reply  / 
 2. Mmegan319

  Nieuwe Video
  Nelly – One And Only

    /   Reply  / 
 3. F.

  Nou erik ik kom altijd hier om te lezen wat jij der van vind en ik zou het ook leuk vinden om te zien wat jij van oudere video’s vind.
  Maar niet heeele oude clips maar gewoon die een paar jaar oud zijn en geen jaren 80 clips ofzo.

    /   Reply  / 
 4. PINHEAD

  Heey Erik wat me opvalt is dat je steeds het woordje ‘we’ gebruikt,bezit je dit blog met meerdere mensen dan?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>