Nieuwe video: Ilse DeLange – Miracle

Kennen jullie de film Bride Flight? Een sentimentele tranentrekker over Nederlandse vrouwen die in de jaren ’50 naar Nieuw Zeeland emigreerden. Dat verhaal was natuurlijk op het lijf geschreven van de Libelle-lezende doelgroep dus de film was redelijk succesvol. Ilse DeLange schreef de titelsong en daar is nu ook een videoclip bij gemaakt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, net als alle andere filmsoundtracks is ook de videoclip van Miracle voor minstens 50% gevuld met scenes uit de film. De DVD komt immers bijna uit, en die moet op deze manier nog even flink worden gepromoot. Dat zoiets bijna nooit een goede videoclip oplevert was van minder belang.

Hoewel! Ilse DeLange heeft er wel alles aan gedaan om de speciaal voor deze clip opgenomen scenes zo mooi mogelijk te maken. De eenzaamheid straalt er vanaf als ze op haar Nieuw-Zeelandse slaapkamer bezig is een brief te schrijven. Later wordt haar kamer zelfs overwoekerd door klimop-planten, een beetje zoals het kasteel van Doornroosje als zij voor honderd jaar is opgesloten, en ook dat ziet er erg overtuigend uit. Jammer dat die flarden mooie videoclip zijn verstopt in deze uit de hand gelopen trailer.

En de muziek?

We hebben deze gevoelige ballad nu een paar keer beluisterd, en hij weet ons toch niet echt te raken. Het is een prima nummer, mooi gespeeld en mooi gezongen, maar we hebben Ilse al beters nummers horen zingen. De overdreven dik aangezette violen maken Miracle er ook al niet sympathieker op. Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen, maar uiteindelijk klinkt dit nummer toch vooral een beetje afstandelijk.

Zie ook:
- Nieuwe video: Ilse DeLange – So Incredible
- Nieuwe video: Ilse de Lange – The Lonely One

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Ilse DeLange – Miracle

 1. Jazeker

  Oeps twee keer gepost :P

    /   Reply  / 
 2. =)

  Eigenlijk 3 keer, want ik had hem ook al aangegeven XD

    /   Reply  / 
 3. RS

  Toch vind Perez ook dit liedje van Ilse weer geweldig..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>